Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trestné činy sa mu nevyplatili: Peter (32) čelí obvineniu zo zločinu krádeže a lúpeže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HYBE – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Liptovskom Mikuláši obvinil 32-ročného Petra z Popradu zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže, ktorých sa mal dopustiť v utorok a stredu (17. a 18.7.) na čerpacej stanici v katastri obce Hybe v okrese Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Radko Moravčík.

Obvinený muž mal podľa neho v utorok okolo 23. hodiny vojsť do predajne na čerpacej stanici v katastri obce Hybe v úmysle odcudziť cigarety. "Následne mal pristúpiť k predavačke a ohrozovať ju nožom. Predavačka aj s kolegyňou sa bránili a útočník upustil od ďalšieho konania. Z predajne odišiel na neznáme miesto. K zraneniu osôb ani škode na majetku nedošlo," uviedol krajský policajný hovorca.

"Na druhý deň v rovnakom čase mal vojsť obvinený muž do tej istej predajne. Z predajnej plochy mal odcudziť potraviny aj cigarety. Pri vychádzaní z predajne ho zadržal náhodný občan a odovzdal privolanej policajnej hliadke. Odcudzením tovaru vznikla škoda viac ako 150 eur," doplnil Moravčík.

Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na návrh na vzatie 32-ročného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov, dodal krajský policajný hovorca.

Viac o téme: LúpežVäzbaPolícia Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu