Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obvinený expolicajt opäť na súde: Čelí obžalobe pre viaceré trestné činy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na pôde Okresného súdu Bratislava V v utorok pokračuje pojednávanie s obžalovaným bývalým policajtom Ľubošom T. Ten v súvislosti z incidentom pri cestnej kontrole z októbra 2014 čelí obžalobe pre trestné činy zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody.

Súd by mal na pojednávaní vypočuť svedkov, ktorí sa na predchádzajúce pojednávanie nedostavili. Obhajca obžalovaného požadoval na začiatku predošlého májového pojednávania "bezodkladné zastavenie trestného stíhania". Ľuboš T. totiž podľa vlastných slov od začiatku konania odmieta zákonnosť policajnej inšpekcie.

V jeho prípade vykonávala prípravné konanie, keďže bol v čase incidentu aktívnym policajtom. Obžalovaný pritom poukázal na verdikt jedného zo senátov Najvyššieho súdu SR, ktorý v januári oslobodil dvoch obžalovaných policajtov práve s argumentáciou nezákonnosti inšpekcie. Obhajca Ľuboša T. Matej Krajčí tiež žiadal sudkyňu, aby sa v súvislosti s problematikou policajnej inšpekcie obrátila na Súdny dvor EÚ.

Bývalý policajt čelí obžalobe z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, ktorých sa podľa prokuratúry dopustil počas zásahu proti vodičke pri cestnej kontrole v októbri 2014. Na internete sa vtedy objavilo video, na ktorom policajt počas cestnej kontroly použil voči vodičke donucovacie prostriedky, tie vyšetrovateľ a prokuratúra vyhodnotili ako neprimerané. Preto teraz už expolicajt čelí obžalobe.

Dôvodom zákroku podľa obžalovaného bolo, že žena pri sebe nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Video nakrútila dcéra vodičky, ktorá bola na mieste incidentu. Rovnako aj ju predviedli na policajnú stanicu, keďže pri sebe nemala občiansky preukaz. Obe ženy však tvrdia, že zákrok nevyprovokovali a agresívne sa k nim správal obžalovaný. Prípadom sa v minulosti zaoberal aj parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť.

Viac o téme: Bývalý policajtSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu