Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragický začiatok prázdnin: FOTO Dominik (†10) chcel prebehnúť cez štvorprúdovku, zrazilo ho auto

(Zdroj: polícia)

KOŠICE - Neopísateľné nešťastie sa stalo včera popoludní v Košiciach. Na rýchlostnú cestu vybehol 10-ročný Dominik. Nasledovala zrážka so seatom, chlapec zraneniam, žiaľ, podľahol.

Vodič (34) z Košíc jazdil po rýchlostnej ceste R2 v lokalite Červený rak na Seate Cordoba v ľavom jazdnom pruhu. Ako opísala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová, odrazu mu vošiel do jazdnej dráhy maloletý chodec. Chlapček prechádzal cez vozovku mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a došlo k vzájomnej zrážke. 


Prečítajte si aj: Vážna nehoda dvoch chlapcov (14, 12): Starší šoféroval auto, utrpel ťažké poranenia


Pri dopravnej nehode utrpel Dominik (†10) zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k maloletej osobe, žiaľ, bola na mieste mŕtva. Vzhľadom k tomu, že ide o dieťa, viac informácií neposkytneme,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Vodič ani jeho spolujazdec sa pri nehode nezranili. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na dvetisíc eur," doplnila policajná hovorkyňa s tým, že udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Tragický začiatok prázdnin: FOTO
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: polícia)

Bližšie okolnosti, presná príčina i miera zavinenia nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste nešťastia.

Viac o téme: ChlapecTragédiaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu