Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri Trnave úradujú falošní policajti s dobrým srdcom: Vodičovi dali pokutu za rýchlosť so zľavou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

HLOHOVEC - Zarážajúci prípad riešia trnavskí policajti. Na políciu prišiel občan nahlásiť, že sa zrejme stal obeťou falošných policajtov. Cez víkend ho zastavilo auto so zapnutými majákmi. Z auta vystúpil muž v čiernom tričku s nápisom polícia a udelil mu pokutu, ktorú vodič aj uhradil. Doma si dal všetko dokopy a okamžite kontaktoval skutočných policajtov.

Vodič jazdil cez víkend v noci po diaľnici D1 v smere od Trnavy do Hlohovca na Škode Fabia. Ako opísala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová, pred výjazdom na Hlohovec si všimol Škodu Superb čiernej farby, ktorá išla za ním so zapnutými modročervenými majákmi pod predným sklom. 

V domnení, že ide o policajné auto, zastavil na krajnici podľa smerovky, ktorou blikal čierny superb za ním. Po tom, čo vodič zastavil, podišiel k nemu muž v čiernych nohaviciach, v tričku a šiltovke s nápisom polícia. Oznámil mu, že sa dopustil priestupku, pretože mu namerali rýchlosť 155 km/h. Za prekročenie rýchlosti mal buď zaplatiť 150 eur alebo mu hrozilo zadržanie vodičského preukazu. "Vodič uviedol, že peniaze pri sebe nemá, a tak ho údajní policajti nasledovali do mesta pre peniaze. Napokon zaplatil 120 eur, ktoré odovzdal falošným policajtom bez akéhokoľvek dokladu," opísala Kredatusová.

Pri Trnave úradujú falošní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Po príchode domov, keď sa vodičovi okolnosti rozležali v hlave, si uvedomil, že mu na celom prípade niečo nesedí a že celá situácia bola akási čudná. Udalosť prišiel nahlásiť na políciu. Policajná hovorkyňa doplnila, že falošní policajti jazdili na aute s evidenčným číslom PN 364 BP. Tabuľky s číslami boli odcudzené z iného vozidla. Ak ste auto s touto štátnou poznávacou značkou videli, kontaktuje políciu na čísle 158.

Polícia upozorňuje vodičov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate. V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. PUMA v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate. Akákoľvek dohoda o zľave na pokute bez bloku je protizákonná, preto v prípade akýchkoľvek pochybností neváhajte kontaktovať linku 158.

Viac o téme: Falošný policajtPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu