Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vadala so sťažnosťou neuspel: Vydaniu do Talianska už nič nebráni

Antonino Vadala
Antonino Vadala (Zdroj: foto: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Taliansky podnikateľ Antonino Vadala žijúci na východe Slovenska zostáva vo väzbe za mrežami. Pokus dostať sa na slobodu mu nevyšiel.

Rozhodol o tom vo štvrtok trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR na svojom neverejnom zasadnutí. "Najvyšší súd dnes sťažnosť vyžiadanej osoby Antonina V. zamietol," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová. Rozhodnutie krajského súdu považuje za zákonné a správne. 

Najvyšší súd zamietol Vadalovu sťažnosť voči nedávnemu rozhodnutiu Krajského súdu (KS) v Košiciach, ktorý ho vzal do predbežnej väzby. Najvyšší súd zajtra vráti spis predkladajúcemu súdu, teda Krajskému súdu v Košiciach. 

Antonino Vadala je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa Vadala spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Účelom vydávacej väzby, o ktorú žiadame, je zabezpečenie prítomnosti vyžiadanej osoby a zabránenie, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. Na základe európskeho zatýkacieho rozkazu polícia zadržala 42-ročného Antonina Vadalu 13. marca, v predbežnej väzbe je v Ústave na výkon väzby v Košiciach.

Viac o téme: Antonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu