Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zastavila auto, šok: Šoféroval opitý vodič, na mužov zákona zaútočila agresívna žena

(Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

SLOVENSKÁ ĽUPČA - S opitým vodičom a agresívnou spolujazdkyňou mali do činenia policajti na ceste I/66 v obci Slovenská Ľupča. Auto, v ktorom sa viezli, zastavili v utorok (27.2.) popoludní preto, lebo im nesvietil jeden zo svetlometov.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, po tom, ako policajti zastavili auto, vystúpila z miesta spoza vodiča 20-ročná žena z okresu Brezno a začala policajtom nadávať a brániť im vo výkone služobnej činnosti. Neskôr aj zaútočila na jedného z policajtov, pričom ho päsťami udierala do hrude, krku a tváre. Policajt spolu s kolegom použili donucovacie prostriedky a žene nasadili putá.

"Obvinená sa však stále správala agresívne, hádzala sa o zem a nohami kopala okolo seba. Nakoľko bola pod vplyvom alkoholu a neovládala svoje konanie, policajti privolali aj rýchlu zdravotnú pomoc," priblížila ďalej prípad hovorkyňa. Záchranka následne ženu previezla do nemocnice, kde zostala hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení. 

Policajti medzi tým vyzvali 35-ročného vodiča z Brezna, aby predložil svoje doklady aj doklady od vozidla a následne bol podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu. V dychu mu namerali 0,34 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 0,71 promile. "Keďže sa vodič dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ďalšia jazda mu bola zakázaná," doplnila Faltániová. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil ženu z prečinu útoku na verejného činiteľa. Za skutok, ktorého sa dopustila voči policajtovi, hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. 

Viac o téme: AlkoholPolícia Slovenská Ľupča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu