Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PRÁVE TERAZ V kauze Rusko vypovedal šéf SFZ Kováčik: Ako to bolo s černákovcami

Ján Kováčik Zobraziť galériu (2)
Ján Kováčik (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Na Slovensku stále rezonuje kauza okolo bývalého riaditeľa Markízy a exministra Pavla Ruska. V prípade objednávky vraždy dnes pred vyšetrovateľom vypovedal ďalší kedysi Ruskov blízky človek, súčasný prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

V prípade obvineného Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v utorok pred policajným vyšetrovateľom opätovne vypovedal Ján Kováčik. Bol som vypovedať na základe predvolania vyšetrovateľa. Opätovne som potvrdil skutočnosti, ktoré som už uviedol pri predchádzajúcej výpovedi z 9. 10.,” povedal prezident SFZ. 

Podľa medializovaných informácií mal vtedy okrem iného uviesť, že obvinenému Ruskovi na jeho žiadosť sprostredkoval kontakt na Mikuláša Černáka. Urobiť tak mal prostredníctvom ďalšieho obvineného v tejto veci Miloša Kaštana, ktorého mal poznať ešte zo školy v Banskej Bystrici.

PRÁVE TERAZ V kauze
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)


Prečítajte si aj:

Kľúčové spovede bossov v kauze Rusko sa zhodujú! Stretnutie na mieste, kde zavraždili Sýkoru


Ďalším svedkom, ktorý v utorok v prípade vypovedal, bol bývalý Ruskov šofér, ktorý pre neho pracoval v rokoch 1997 až 1999. Uviedol, že Ruska doviezol na stretnutie v sídle firmy Mikuláša Černáka v Banskej Bystrici, na stretnutí však osobne prítomný nebol. "Ja som sa s ním (Mikuláš Č.- pozn. red.) nikdy osobne nestretol, poznal som len to meno," povedal pre médiá pri odchode z budovy Prezídia Policajného zboru. O tom, že sa mal v Banskej Bystrici Rusko stretnúť práve s Černákom, sa podľa jeho slov dozvedel až dodatočne.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

Viac o téme: SvedokKauzaPavol RuskoJán Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu