Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia v Starej Ľubovni sú zhrození: FOTO Siedmaci kopli chlapca do brucha, údery do hlavy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/FB/Správy RTVS)

STARÁ ĽUBOVŇA/BRATISLAVA - Ďalšia bitka! Na sociálnej sieti sa objavilo video, ktoré nenechalo chladným rodičov ani žiakov základnej školy v Starej Ľubovni. Ukazuje, ako dvaja siedmaci zmlátili mladšieho spolužiaka. Riaditeľka školy na tento záznam upozornila aj políciu. Podľa nej išlo o prvý takýto prípad v zariadení za šesť rokov. Priznáva, že útočníkmi boli problémoví žiaci.

Zábava žiakov v Bratislave sa zvrhla na bitku: Brutálny skok spolužiaka na chrbát rovesníkovi

"Aktéri videa najprv mladšiemu spolužiakovi vulgárne nadávali, potom ho jeden z chlapcov kopol do brucha, potom sa útočníci vymenili a chlapca udreli aj do hlavy," informovala RTVS vo svojej reportáži. Išlo o dvoch siedmakov, ktorí napadli piataka po vyučovaní na ihrisku hneď vedľa školy. Rodičia zbitého chlapca podali po incidente na políciu trestné oznámenie.

Rodičia v Starej Ľubovni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/FB/Správy RTVS)

"Vzhľadom k tomu, že podozrivé osoby sú maloleté, vec bude uznesením odložená, nakoľko trestné stíhanie nie je prípustné voči maloletých osobám," uviedol pre RTVS prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. V prípade pokračovania takéhoto konania môžu byť braní na zodpovednosť ich rodičia, ktorí môžu byť obvinení z trestného činu ohrozenia mravnej výchovy mládeže.

Riaditeľka základnej školy Alžbeta Chamillová zorganizovala stretnutie so sociálnou kuratelou, políciou a rodičmi všetkých troch zúčastnených chlapcov. Podľa nej sú dvaja útočníci z videa problémoví a svojím konaním sa snažili zaujať rovesníkov.

Rodičia v Starej Ľubovni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/FB/Správy RTVS)

Detská psychologička Martina Barillová vidí ako najzávažnejší dôvod, prečo sa deti správajú agresívne, výchovu v rodine a príklad rodičov. Polícia v tomto prípade šikanu nepotvrdila, keďže išlo o jednorazový incident.

Viac o téme: Základná školaŽiaciŠikanaStará Ľubovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu