Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neuveriteľný prípad ohavnosti: René (17) tvrdí, že ho policajti v Strážskom znásilnili obuškom

Obvodné oddelenie PZ v Strážskom Zobraziť galériu (2)
Obvodné oddelenie PZ v Strážskom (Zdroj: Foto: Google maps)

STRÁŽSKE - Neuveriteľný prípad rieši Inšpekcia ministerstva vnútra. René tvrdí, že na policajnej stanici v Strážskom prežil neopísateľnú traumu, ktorá ho neustále sprevádza. Chlapca a jeho kamarátov mali zbiť muži zákona obuškami, a tým sa peklo len začalo.

René (17) opísal šokujúce praktiky, ktorých sa na ňom podľa jeho slov dopustili muži zákona na stanici v Strážskom v michalovskom okrese. Po bitke mu do análneho otvoru strčili obušok a posmievali sa mu. René je zdrvený, bojí sa dokonca vyjsť na ulicu.  

Ako sa to stalo

Pred dvomi týždňami sa partia mladíkov vybrala večer von. René priznal, že v dedine prišli do potýčky a pobili sa. Policajná hliadka ich preto okolo pol desiatej večer predviedla na vypočutie na policajnú stanicu. Troch mladíkov umiestnili do troch rôznych miestností.   

Neopísateľne odporné praktiky

"Najprv ma začali biť. Dávali mi facky. Mlátili ma všelijako pendrekom, aj do ľadvín... Musel som sa priznať nasilu aj k tomu, čo som neurobil," opísal René pre čas.sk a pokračoval: "Vyzliekli ma. Mlátili ma po zadku pendrekom. O asi 10 minút na to dal jeden nejaký gél alebo čo na pendrek a... Doslova mi pendrek strčil do zadku. Ešte sa pýtali, či sa mi to páči. Vrešťal som, že nie. Začali mi mlátiť hlavou o stôl. Musel som povedať, že áno."

Obušky, s ktorými čínske
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Amnesty International)

Podľa mladíkových slov ho policajti potom nechali chodiť po chodbe, údajne sa dobre zabávali a na hlavu mu dali policajnú pásku. "Ten jeden si to užíval. Obchytkával ma všelijako, rukami na citlivé miesta, za penis, všelijako," opísal zronený René s tým, že obušok mu strkali aj do úst. 

Kamaráti držia spolu 

Jeden z kamarátov Igor (18) povedal, že muži zákona ako prvého bili jeho. Tomáš (16) dokonca tvrdí, že na vlastné oči videl, čo policajti Renému robili. "Bol v miestnosti oproti. Počul som, že veľmi kričal: Prosím, už ma nechajte. Ja som tam nakukol. Pri ňom boli dvaja policajti. Jeden mu držal ruky a druhý ho zobliekal. Potom zobral obušok a strčil mu ho tam. Ešte som počul, že jeden policajt hovoril, že asi sa s tým obuškom vystrieda," opísal Tomáš a dodal: "Ja som myslel, že to urobia aj mne. Sadol som si naspäť do miestnosti a čakal som. Dosť som sa bál. Potom ešte prišli ku mne do miestnosti a zbili ma obuškom." Potom ich podľa neho policajti naložili do služobného auta a odviezli domov.   

Zdrvení rodičia

Podľa slov Reného mamy sa jej syn triasol, keď prišiel domov. Najprv povedal, že ho len bili. "Mal čierne ústa, obušok mu dávali aj do úst. Hneď som s ním išla na pohotovosť. Vyšetrili mu všetko, aj zadok," povedala Štefánia (57) s tým, že jej syn nespí a bojí sa ísť von, či náhodou nenatrafí na policajtov.  

Inšpekcia koná

Prípadom sa už zaoberá Inšpekcia Ministerstva vnútra SR. "Dňa 15. septembra 2017 bola na OR PZ v Michalovciach doručená informácia, resp. podnet v súvislosti s možným podozrením z protiprávneho konania príslušníkov Policajného zboru," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Informáciu odstúpili na Sekciu kontroly a inšpekčnej služby MV SR. Podľa hovorcu ministerstva vnútra Ivana Netíka podnet inšpekcia prijala a bude sa ním zaoberať.

V lekárskej správe stojí:

povrchové poranenie vlasatej kože hlavy - odrenina,
povrchové poranenie inej a bližšie neurčenej časti hrudníka: odrenina,
povrchové poranenie bližšie neurčenej časti brucha, drieku a panvy - odrenina,
bez známok traumatického poranenia v okolí konečníka.

Viac o téme: ObušokPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu