Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Dráma v Prievidzi: Ľuboš (30) chcel kradnúť, vyrušil ho Milan (60), ktorého podpálil

Ľuboša už vyšetrovateľ obvinil Zobraziť galériu (4)
Ľuboša už vyšetrovateľ obvinil (Zdroj: Foto: polícia)

PRIEVIDZA - Uplynulý týždeň otriasla Prievidzou poriadna dráma. Do jednej z kancelárií vtrhol páchateľ a chcel kradnúť. Vyrušil ho ale zamestnanec (60), voči ktorému surovo zakročil. Muža chcel v kancelárii upáliť. Podarilo sa mu vyviaznuť. Prípadom sa okamžite zaoberali prievidzskí kriminalisti a páchateľa už postavili pred sudcu.

Ľuboš (30) sa minulý týždeň v stredu o pol štvrtej ráno vlámal do kancelárie na Košovskej ulici v Prievidzi. Našiel tam karbobrúsku a pokúsil sa ňou prerezať zadnú stenu trezora. To sa mu ale nedarilo. Približne o pol siedmej ráno započul, ako niekto odomyká dvere. "Keď 60-ročný zamestnanec odomkol dvere, tak ho mal Ľuboš napadnúť zozadu spoza dverí. Opakovane ho mal udierať násadou zo zbíjacieho kladiva a ďalšími predmetmi, ktoré mal po ruke. Napadnutý muž spadol po úderoch na zem," opísala desivé okamihy hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.

FOTO Dráma v Prievidzi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Minúty hrôzy

Útočník zhodil skriňu, zablokoval ňou dvere, aby nemohol nikto vojsť dnu a ani von. Kanceláriu polial benzínom, ktorý tam bol v plastovej bandaske. Napadnutému mužovi oblial benzínom nohy a ľavú ruku. Napadnutý zamestnanec sa pokúsil vstať, no vzápätí Ľuboš kanceláriu zapálil a ušiel.

Ľuboš sa pokúsil karbobrúsku prerezať zadnú stenu trezora
Zobraziť galériu (4)
Ľuboš sa pokúsil karbobrúsku prerezať zadnú stenu trezora  (Zdroj: Foto: polícia)

Milan utrpel obrovský šok. Zranenia a popáleniny druhého stupňa si vyžiadajú dobu liečenia asi 3 mesiace. "Okrem toho napadnutému mužovi odcudzením tašky s osobnými dokladmi a peňaženkou vznikla škoda asi 350 eur. Spoločnostiam, ktoré zasiahol požiar, vznikla škoda asi 10.000 eur," ozrejmila Antalová. 

Prievidzskí kriminalisti začali okamžite po skutku intenzívne pátrať po páchateľovi. Brutálny útok v krátkosti aj objasnili. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Prievidze v sobotu 19. augusta obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci a zločinu krádeže 30-ročného Ľuboša z okresu Prievidza," informovala policajná hovorkyňa. 

FOTO Dráma v Prievidzi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V prípade dokázania viny hrozí Ľubošovi trest odňatia slobody až na desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Prievidzi rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.  

Viac o téme: KanceláriaPožiarPrípadPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu