Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kuriózny prípad z Česka: Muž (66) vyhral cestu okolo sveta, poštár pripravil zákerný plán

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠUMPERK – Českí policajti obvinili 48-ročného zamestnanca pošty z krádeže. Ulakomil sa totiž na výhru v hodnote 500-tisíc korún českých (18 720 eur), ktorá prináležala 66-ročnému mužovi. Ten sa doma tešil na cestu okolo sveta.

Zamestnanec pošty zo Zábřežska bol zodpovedný za triedenie a prípravu zásielok na doručovanie. Koncom februára však jednu z nich nedovolene otvoril. Obsahovala totiž originálny výherný tiket Eurojackpotu a potvrdenie o výhre vecnej ceny „Cesta okolo sveta“ v hodnote 500-tisíc českých korún, informovala polícia na svojej stránke.

Mladík si v schránke našiel svojrázny ODKAZ od poštára: Váš balík asi skončil v záchode

„Doklady si 48-ročný muž ponechal a o týždeň neskôr ich v Prahe predložil pracovníkom lotériovej spoločnosti ako výherca,“ uviedla policajná hovorkyňa  Tereza Neubauerová. Hoci dostal falošný výherca poukaz na výhru, uplatniť si ho nestihol.

„Keď sa 66-ročný muž (skutočný výherca) dozvedel, že zásielka jeho synovi na Šumpersko nedorazila, celú vec oznámil na polícii,“ dodala Neubauerová. Pracovník pošty nielenže porušil listové tajomstvo, ale pokúsil sa tiež spáchať krádež. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške osem rokov.

Viac o téme: KrádežVýhraCesta okolo svetaPoštár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu