Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Verdikt pre mladíka z tragickej havárie v Lúčke: Súd ho do väzby neposlal, sťažnosť prokurátora

Nehoda džípu s deviatimi študentmi, pri ktorej traja zomreli, zatiaľ zostáva nepotrestaná.
Nehoda džípu s deviatimi študentmi, pri ktorej traja zomreli, zatiaľ zostáva nepotrestaná. (Zdroj: Foto: HaZZ, Tv Joj, Facebook)

PREŠOV - Mladík, ktorého polícia obvinila zo zločinu usmrtenia a ublíženia na zdraví po tragickej víkendovej nehode pri Lipanoch v Sabinovskom okrese, bude stíhaný na slobode. Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby, súd ho ale na dnešnom pojednávaní do väzenia neposlal.

„Sudca pre prípravné konanie zamietol návrh na vzatie do väzby obvineného, pretože neboli splnené formálne podmienky väzby,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Prokurátor voči tomuto verdiktu podal sťažnosť. Rozhodovať o nej bude krajský súd.

Tragédia sa stala v sobotu v noci v chatovej oblasti za obcou Lúčka. Vozidlo Suzuki JLX sa na poľnej ceste viackrát prevrátilo a zostalo stáť na kolesách vedľa cesty. O život prišli dvaja chlapci vo veku 17 a 18 rokov a jedno 17-ročné dievča. Zranilo sa aj ďalších päť spolujazdcov vo veku od 17 do 19 rokov. Vodičom bol 18-ročný Slavomír A., ktorý z havárie vyviazol bez vážnejších zranení. V krvi mu namerali 0,42 promile alkoholu. Mladíkovi hrozí v prípade dokázania viny väzenie na štyri až 10 rokov.

Viac o téme: NehodaMaturantiLipanyLúčky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu