Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragická havária študentov: Mladý vodič (18) nebude stíhaný vo väzbe

Tragická havária si vyžiadala tri obete
Tragická havária si vyžiadala tri obete (Zdroj: Foto: HaZZ, Tv Joj, Facebook)

PREŠOV - Mladý vodič zodpovedný za tragickú nehodu pri Lipanoch v okrese Sabinov, pri ktorej zomreli traja mladí ľudia, definitívne nebude stíhaný vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Prešove, ktorý zamietol sťažnosť prokurátora voči rozsudku prešovského Okresného súdu z 5. apríla.

„Rozhodnutie okresného súdu o zamietnutí návrhu prokurátora na vzatie obvineného do väzby tak ostalo v platnosti,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Polícia 18-ročného Slavomíra A. obvinila zo zločinu usmrtenia a ublíženia na zdraví a umiestnila ho do cely policajného zaistenia v Prešove. Senát okresného súdu však rozhodol o jeho stíhaní na slobode pre nesplnenie formálnych podmienok väzby.

Rozsudkom to teraz potvrdil aj odvolací súd. Ako dodala Petrufová, senát sa stotožnil s argumentmi prvostupňového súdu. Vyhodnotil, že v danom prípade vzhľadom na okolnosti skutku nie je nutné, aby bol obvinený stíhaný väzobne. Neboli na to totiž splnené zákonné podmienky, predovšetkým, že v prípade ide o nedbanlivostný trestný čin. Mladík navyše svoje konanie pred súdom opätovne oľutoval a v prípravnom konaní spolupracuje. „Nie je teda predpoklad, aby ušiel a neboli teda naplnené ani podmienky útekovej väzby,“ dodala Petrufová.  

Tragédia sa stala v noci z 31. marca na 1. apríla  v chatovej oblasti za obcou Lúčka. Vozidlo Suzuki JLX sa na poľnej ceste viackrát prevrátilo a zostalo stáť na kolesách vedľa cesty. O život prišli dvaja chlapci vo veku 17 a 18 rokov a jedno 17-ročné dievča. Zranilo sa aj ďalších päť spolujazdcov vo veku od 17 do 19 rokov. Vodičom bol 18-ročný Slavomír A., ktorý z havárie vyviazol bez vážnejších zranení. V krvi mu namerali 0,42 promile alkoholu. Mladíkovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Viac o téme: NehodaLipany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu