Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajti ostali zaskočení: Bežné preverenie oznámenia sa zmenilo na bitku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavčan mal útočiť na policajtov, ktorí prišli v sobotu (5. 11.) do bratislavského bytu v Karlovej Vsi preveriť oznámenie, že niekto poškodzuje tamojšie zariadenie. Obvinený je z prečinu útoku na verejného činiteľa. Hrozí mu jeden až päť rokov väzenia. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Útočiť mal 37-ročný František S. z Bratislavy. "Obvinený Bratislavčan zo sobotňajšieho útoku na verejného činiteľa v súčasnosti čaká na rozhodnutie sudcu o väzbe v cele policajného zaistenia," uviedla Kurucová. Bratislavčana obvinili po tom, čo policajná hliadka preverila oznámenie, že v byte na Kremeľskej ulici muž poškodzuje zariadenie bytu.

"Po príchode na miesto v súčasnosti obvinený Bratislavčan odmietal policajtom poskytnúť súčinnosť za účelom zistenia jeho totožnosti a následne počas vykonania služobného zákroku slovne a fyzicky útočil na zakročujúcich policajtov," opísala Kurucová. Dodala, že policajti voči mužovi použili po jeho útoku donucovacie prostriedky v súlade so zákonom.

"A to hmaty, chvaty, údery a kopy a založenie pút za chrbát. Pri následnom vyvádzaní do služobného motorového vozidla Nissan X-Trail začal Bratislavčan kopať nohami a rozbil sklenenú výplň pravého spätného zrkadla," priblížila hovorkyňa. Doplnila, že pri viacerých fyzických útokoch zo strany Bratislavčana nebolo zasahujúcim policajtom spôsobené žiadne zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie.

Viac o téme: Policajtiútok Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu