Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Väzňa z Rimavskej Soboty už majú v rukách policajti: Ukrýval sa v tejto obci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

RIMAVSKÁ SOBOTA - V rámci cezhraničnej spolupráce bol dnes v podvečerných hodinách v Maďarsku v obci Ódz zadržaný odsúdený, ktorý sa nevrátil z lekárskeho ošetrenia späť na otvorené oddelenia Sabová.

"Po vykonaní neodkladných úkonov bude dodaný späť na územie Slovenskej republiky do výkonu trestu," informoval dnes riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž. "Dnes sa nevrátil z lekárskeho ošetrenia v Rimavskej Sobote 21-ročný odsúdený, ktorý bol umiestnený na otvorenom oddelení Sabová. Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie prečinu usmrtenia z nedbanlivosti počas autonehody, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest v trvaní 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Lehotu na podmienečné prepustenie by splnil 16. februára budúceho roku. Koniec trestu má mať 16. mája 2018. Na základe uvedeného bolo voči odsúdenému začaté pátranie v súčinnosti s Policajným zborom," spresnil dnes mediálne informácie Baláž.

Ako sa to celé odohralo

Policajti spolu s príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže boli v plnom nasadení. Pátrali po väzňovi, ktorý utiekol z väznice v Rimavskej Sobote.  

"Dňa 8. novembra 2016 sa nevrátil z lekárskeho ošetrenia v Rimavskej Sobote 21-ročný odsúdený, ktorý bol umiestnený na otvorenom oddelení Sabová," informoval riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž. "V súvislosti s útekom väzňa sme prijali všetky potrebné opatrenia," potvrdila hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová a doplnila: "Preverujeme všetky informácie, ktoré s týmto prípadom súvisia."

Väzeň bol odsúdený kvôli smrteľnej autonehode

Ako doplnil Baláž, väzeň bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie prečinu usmrtenia z nedbanlivosti počas autonehody, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest v trvaní 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnom stupňom stráženia. "Lehotu na podmienečné prepustenie by splnil 16.2.2017.  Koniec trestu má mať 16.05.2018," vysvetlil Baláž. Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže v súčinnosti s policajtmi začali po väzňovi okamžite pátrať.  

Viac o téme: VäzeňVäznicaútekRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu