Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO Zbesilej policajnej naháňačky: Vodiča zastavila akčná prestrelka, rozložili gang zlodejov

Policajná naháňačka s prestrelkou v Prahe
Policajná naháňačka s prestrelkou v Prahe (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Poriadnym úlovkom sa môžu pochváliť pražskí policajti. Úplná náhoda sa postarala o dolapenie gangu zločincov, ktorí kradli a vykrádali autá. Hlavného aktéra (27) zadržali po zbesilej naháňačke, zastavili ho až prestrelené pneumatiky.

Pražskí policajti mali plné ruky práce. Ešte uplynulý týždeň v noci z pondelka na utorok získali informáciu, že sa v smere z Prahy na Neratovice pohybuje Suzuki Vitara, ktoré bolo deň pred tým ukradnuté. Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky narazili na auto na jednom z parkovísk v Neratoviciach. "Akonáhle vodič hliadku zbadal, tak začal unikať, najazdil na poľnú cestu a potom po poli smerom k lesu. Tam zastavil a keď k nemu služobné vozidlo došlo, zaradil spiatočku a do policajného auta nabúral," opísal hovorca pražských policajtov Jan Daněk a doplnil: "V ten okamih policajti z vozidla vybehli, aby vodiča zadržali. Ten sa však zase rozbehol smerom do lesa v snahe prejsť, preto policajti použili varovné výstrely." 

Zarážajúce je, že splašeného vodiča nezastavili ani výstrely, preto mu muži zákona prestrelili obe zadné pneumatiky. Vodič prešiel ešte asi pätnásť metrov a nabúral do stromu. Vzápätí vystúpil z auta a chcel utiecť, no po pár metroch ho policajti dostihli a zadržali. V aute bol spolujazdec, ktorého za použitia donucovacích prostriedkov zadržal ďalší člen hliadky.

Pozrite si video z policajnej naháňačky

Policajti prenasledujú kradnuté auto v Prahe
"Obaja zadržaní potom skončili na policajnom oddelení," uviedol policajný hovorca. Vodič (27) putoval na policajnú stanicu, kde sa ku krádeži vozidla priznal. Zároveň ho polícia obvinila zo spáchania trestného činu krádeže. "Vzhľadom na to, že mal súdom vyslovený aj zákaz vedenia motorových vozidiel do augusta 2018, je podozrivý aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania. Za uvedené trestné činy hrozí až päťročný trest odňatia slobody," vysvetlil Daněk. 

Zadržaný vodič je pekný kvietok

Zadržaný vodič nie je kriminalistom neznámy. V tomto roku ho totiž spolu s ďalšími šiestimi osobami vo veku od devätnástich do tridsaťjeden rokov obvinili z krádeží. Trestnú činnosť páchali od decembra minulého roka do februára tohto roka. Ich cieľom boli hlavne krádeže áut. "Hlavným aktérom bol už spomínaný dvadsaťsedemročný muž, ktorý si k svojim krádežiam priberal svojich známych. Scenár bol vždy rovnaký. Po vytipovaní vhodného vozidla sa doň spolu s kumpánmi vlámali a následne ho odcudzili. Jednalo sa o staršie koncernové vozidlá, ktoré potom končili v garáži za Prahou, kde mal hlavný aktér krádeží bydlisko," opísal policajný hovorca s tým, že po odstránení identifikačných znakov autá zlodeji naďalej využívali pre súkromné ​​účely. A to aj napriek tomu, že ani jeden zo skupiny nevlastnil vodičský preukaz. Kriminalisti tiež zistili, že skupina nekradla iba automobily. V dvoch prípadoch odcudzili zo zaparkovaných áut kolesá a v jednom prípade z garáže i skúter. Zlodeji svojimi krádežami spôsobili škodu dosahujúci sumu štvrť milióna českých korún (približne 9300 eur).

Náhoda sa postarala o veľký úspech

K dolapeniu celej skupiny prispela z časti náhoda. Na všetko sa prišlo pri rutinnej cestnej kontrole. Policajti zastavili jedného z teraz už obvinených, ako kradnuté vozidlo riadil. Nechtiac tak priviedol policajtov na stopu, ktorá viedla až k objasneniu celej série krádeží. "Vzhľadom k tomu, že bol muž (27) v utorok znovu zadržaný v ukradnutom vozidle, a teda v trestnej činnosti pokračoval, kriminalisti podali podnet na jeho vzatie do väzby, čo bolo akceptované," uzavrel Daněk. Odcudzené vozidlá sa vrátila späť k svojim majiteľom.

Viac o téme: KrádežNaháňačkaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu