Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž (21) nemal zábrany podviesť deduška (88): Dôchodca prišiel o poriadne vysokú sumu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BREZNO - Brezniansky vyšetrovateľ obvinil z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva 21-ročného muža z Panických Draviec v okrese Lučenec. Spolu s dvoma doteraz nestotožnenými páchateľmi mal podvodným spôsobom pripraviť o peniaze 88-ročného dôchodcu z Valaskej v okrese Brezno. Informovala o tm banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Po vzájomnej dohode prišli 28. októbra na osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia do obce Valaská, kde okolo 9.45 h zastavili poškodeného dôchodcu. Jeden z páchateľov ho požiadal o peniaze, ktoré súrne potrebujú. Odôvodnil to dopravnou nehodou, pri ktorej jednej osobe museli odrezať nohu, a preto potrebujú peniaze na lekárov. Ako zábezpeku mu ponúkli doláre, pričom ho upozornili, aby o tom nikomu nehovoril. Poškodený im uveril a neznáme osoby pozval domov, kde jednému z páchateľov odovzdal 2400 eur," priblížila hovorkyňa.

Páchatelia využili dôverčivosť dôchodcu ešte raz a v ten istý deň ho navštívili opäť. Povedali mu, že 2400 eur je málo a na zaplatenie lekárov potrebujú viac peňazí. Keď im dôchodca povedal, že má peniaze na vkladnej knižke, požadovali od neho ďalších 4000 eur, ochotne ho odviezli do Brezna, kde mal v banke vybrať túto sumu.

"Poškodený pri výbere peňazí zamestnankyni banky uviedol, že za ním prišli cudzí ľudia a chceli peniaze na zaplatenie lekára. Tá ho ihneď upozornila, že môže ísť o podvod a privolala políciu," dodala Faltániová.

Jedného z páchateľov polícia zadržala v blízkosti banky. Vyšetrovateľ ho umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby, kde aj na druhý deň po rozhodnutí sudcu skončil. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia po ďalších páchateľoch pátra. 

Viac o téme: PodvodBrezno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu