Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smrť za volantom: Príčina náhleho úmrtia poslanca NR SR Ondreja Bindera je známa

Ondej Binder zomrel na infarkt
Ondej Binder zomrel na infarkt (Zdroj: Foto: TV Joj, archív)

BANSKÁ BYSTRICA – Príčinou náhleho úmrtia poslanca Národnej rady SR za stranu Ľudová strana Naše Slovensko Ondreja Bindera bol infarkt. Potvrdila to dnes polícia. Binder skonal za volantom v piatok (13.5.) dopoludnia počas jazdy medzi Banskou Belou a Banskou Štiavnicou.

"Podľa predbežných výsledkov pitvy bezprostrednou príčinou smrti vodiča bol infarkt," konštatovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová. Alkohol u vodiča nezistili.

FOTO tragédie pri B. Štiavnici: Detaily náhlej smrti poslanca parlamentu Bindera, posledné okamihy

Poslanec NRSR šoféroval svoju Škodu Octavia. Po prejdení miernej pravotočivej zákruty zrazu prešiel do protismeru a bočnou stranou vozidla narazil do zvodidiel. Privolaní záchranári sa pokúšali o jeho resuscitáciu, ale neúspešne.

Binder bol v banskoštiavnickom regióne známy svojou angažovanosťou v občianskom združení Ranč nádej. Podporoval množstvo verejných, kultúrnych a športových aktivít. Žil v obci Svätý Anton.

"Jeho pozemský život síce skončil, ale v našich srdciach zostáva navždy s nami. Ondrej, odpočívaj v pokoji a pomáhaj nám zhora," reagoval na sociálnej sieti poslanec NRSR a predseda ĽSNS Marian Kotleba.

Viac o téme: Marián KotlebaOndrej BinderĽudová strana Naše Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu