Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danielovi v Žihárci odsekli vrahovia hlavu, ešte žil: Dcérka ostala bez otca, padol rozsudok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Mimoriadne brutálny čin otriasol pred štyrmi rokmi Slovenskom. Vrahovia surovo odsekli svojej obeti hlavu a spoločne s telom ju zahodili do žumpy. Po nebohom mužovi ostala maličká dcérka. Jednému z násilníkov dnes potvrdili rozsudok.

Krajský súd v Trnave dnes potvrdil trest odňatia slobody na desať rokov pre Marcela Bacsika, ktorý sa podieľal na mimoriadne brutálnej vražde Daniela Horvátha v Žihárci v okrese Šaľa. V tomto prípade už skôr súd poslal na 12 rokov za mreže Attilu Tótha, ktorého pred vyšším trestom zachránilo len to, že v čase vraždy bol mladistvý. Horváthovi po konflikte v bare Tóth sekáčom na mäso oddelil hlavu od tela. Bacsik pri vražde asistoval.

Marcela Bacsika pôvodne odsúdil na desať rokov odňatia slobody Okresný súd v Trnave, proti rozsudku sa odvolal on aj prokurátor. Kým prokurátor žiadal vyšší trest, Bacsik svoju vinu odmietal s vysvetlením, že on poškodeného len viezol na fúriku z baru do domu a s vraždou nemá nič spoločné. Krajský súd v Trnave obe odvolania zamietol, rozsudok je tak právoplatný. Podľa brata obete Jána Horvátha sú tresty v takomto mimoriadne drastickom prípade nízke. Po nebohom zostala maloletá dcérka. 

Obeť ešte žila

K udalosti došlo tesne pred Vianocami v roku 2012. V bare v Žihárci trojica páchateľov zbila podnapitého Daniela Horvátha. Potom ho na fúriku previezli do domu Attilu Tótha, kde mu sekáčom oddelili hlavu od tela. Podľa znaleckého posudku v tom čase Daniel Horváth žil. Jeho telo aj hlavu hodili do žumpy, po krátkom čase jeho telesné pozostatky previezli do ďalšej žumpy v Šoporni v okrese Galanta.

Prokurátor vraždu označil za mimoriadne brutálny a ohavný čin. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy pôvodne obžalovali aj Attilu T. staršieho, pre ktorého prokuratúra žiadala trest odňatia slobody na 25 rokov. Po tom, ako vzal celú vinu na seba Attila Tóth mladší, súd ho spod obžaloby oslobodil. Odsúdený bol len za výtržníctvo a ublíženie na zdraví na 13 mesiacov väzenia.

Viac o téme: Daniel HorváthMarcel Bacsik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu