Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Manželia zo Sniny falšovali pasy: Sýrčanom chceli zabezpečiť bezproblémový vstup na Slovensko

urpavené pasy Zobraziť galériu (3)
urpavené pasy (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Policajti sa vyznamenali. Po domovej prehliadke v Snine zadržali manželov, ktorých krátko na to obvinili z prevádzačstva. Abdul a Veronika mali do pasov Sýrčanov za finančnú odmenu zabezpečiť vízové nálepky, ktoré by cudzincom oprávňovali vstup na územie Európskej únie.

Podľa polície mali Abdul T. (38) a Veronika T. (32) v Damašku prevziať minimálne 30 cestovných pasov od sýrskych občanov. Po návrate na Slovensko mali do nich zabezpečiť vízové nálepky oprávňujúce vybavenie prechodného pobytu. Takto upravené cestovné doklady potom chceli zaslať späť a sýrski občania mali prostredníctvom nich vstupovať na územie Európskej únie a Slovenskej  republiky. "Za zabezpečenie takto upravených cestovných pasov sa mali doposiaľ obohatiť o sumu minimálne 30 tisíc eur," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová a doplnila, že pri domovej prehliadke na východe Slovenska polícia v spolupráci s mobilnou jednotkou Sobrance zaistila rôzny dôkazový materiál, ako napríklad listiny v arabskom jazyku, výpisy z účtov, počítače a sýrske cestovné doklady.

Manželia zo Sniny falšovali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii už Slovenku a štátneho príslušníka Sýrskej arabskej republiky obvinil z prevádzačstva.

Polícia úzko spolupracovala aj s Ministerstvom zahraničných vecí SR a s Veľvyslanectvom SR v Bejrúte, tí poskytli maximálnu súčinnosť pri objasnení tohto prípadu.

Manželia zo Sniny falšovali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vyšetrovateľ už spracoval pre prokurátora návrh na väzobné stíhanie. Po dokázaní viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

 

Viac o téme: FalšovaniePasySýrčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu