Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Brutálna vražda tehotnej knihovníčky Hanky (†28): Zabijak zavolal médiá, dobodal ju a odišiel!

Muž dobodal Hanku v knižnici Zobraziť galériu (2)
Muž dobodal Hanku v knižnici (Zdroj: Foto: tv nova)

HORNÍ BŘÍZA - Prípad brutálnej vraždy otriasa celým Českom. Do knižnice v Hornej Bŕíze vošiel 29-ročný muž a surovo dobodal 28-ročnú Hanku. Vydesení návštevníci počuli zúfalý krik, žene utekali na pomoc. Záchranári boli na mieste do ôsmich minút, knihovníčka, žiaľ, zraneniam podľahla. Hanka bola tehotná so svojím priateľom. Na príkaz vraha volala v posledných minútach svojho života do redakcie televízie Nova.

"O 13:10 som zdvihla telefón. Rozhovor trval tri až štyri minúty. Žena hovorila vystrašeným hlasom - Dobrý deň. Teraz mi tu drží nejaký pán nôž pod krkom. Máte prísť, alebo ma zabije. - Z diaľky som počula aj hlas útočníka. Bolo mu zle rozumieť. Hovoril buď, nech nevolám políciu alebo naopak, nech ju zavolám. Snažila som sa pani upokojiť, potom už v telefóne nebolo počuť žiadne hlasy, už len ruch a potom nič," opísala reportérka Tv Nova minúty hrôzy a posledné okamihy života nevinnej knihovníčky.  Na mieste bola so štábom a políciou okolo pol druhej, to ich už čakal desivý pohľad. V kaluži krvi našli bezvládne telo a šokovaných návštevníkov knižnice. 

Páchateľ z miesta činu ušiel, no polícia ho zhruba po polhodine dolapila, povedal policajný hovorca Jan Koželuh. Vydesená Hanka z donútenia zavolala v pondelok po 12- tej hodine z pevnej linky do plzenskej redakcie televízie Nova. Neznámy útočník údajne chcel, aby na miesto okamžite dorazil štáb Tv Nova, že chce hovoriť s reportérmi. Útočníkom bol podľa televízie muž, ktorý do knižnice chodil pravidelne na internet. S knihovníčkou sa vraj pohádal. Ženu bodol do chrbta, zraneniam na mieste podľahla.

Brutálna vražda tehotnej knihovníčky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Muž (29) z Plzne bol po lekárskom vyšetrení umiestnený do uzavretého oddelenia psychiatrie. Prebiehajú úkony trestného konania pre podozrenie zo zločinu vraždy, povedala dnes krajská policajná hovorkyňa Martina Kohoutová.

Ľudia bežali na pomoc, vrah v pokoji odišiel

Podľa miestnych obyvateľov išlo o problémového muža. Ako informuje krimiplzen.cz, muž sa so ženou zamkol vnútri knižnice a donútil ju k telefonátu, potom ju dobodal veľkým kuchynským nožom. Ľudia, ktorí za dverami počuli krik ženy, sa pokúšali vyraziť dvere, dokonca aj hasiacim prístrojom, potom ich ale otvoril vrah sám a podľa tvrdenia svedkov z miesta v pokoji odišiel.

Trestné stíhanie konkrétnej osoby môže byť začaté až podľa výsledkov znaleckého posudku o duševnom zdraví páchateľa. Obvyklá lehota na jeho spracovanie je šesť týždňov. "Bude sa čakať na posudok a podľa neho bude polícia ďalej postupovať," povedala policajná hovorkyňa Martina Kohoutová.

Podľa serveru iDNES.cz sú v obci dlhodobo problémy so sociálne slabými ľuďmi a narkomanmi. Strážnici v knižnici vykonávali zvýšený dohľad, pretože aj tam rôzni problémoví ľudia chodili. Knižnica je na prízemí mestského domu, kde sú ešte ordinácie a lekáreň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu