Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ovečky čakali na svojho farára márne: Košický kňaz (53) namiesto na omšu triezvel v cele!

Miroslav Porvazník Zobraziť galériu (2)
Miroslav Porvazník (Zdroj: Foto: VÚC KE)

KOŠICE - Ešte pred veľkonočnými sviatkami zastavili policajti v Košiciach rímskokatolíckeho kňaza Miroslava Porvazníka, ktorý šoféroval poriadne podgurážený. V dychu mu namerali 1,35 promile. Trest ho neminul, no najviac trpeli veriaci, ktorým nestihol odslúžiť omšu.

Farníci čakali na svojho kňaza márne. Ráno nestihol na omšu, pretože musel vytriezvieť v policajne cele. Pätnásť minút po polnoci ešte 30. marca ho zastavili policajti na Masarykovej ulici v Košiciach a dali mu fúkať. V dychu mu namerali hodnotu alkoholu 0,65 miligramov/l, čo predstavuje 1,35 promile. Okamžite ho previezli na policajnú stanicu a začali trestné stíhanie. Prípad nabral rýchly spád a vec sa riešila v tzv. superrýchlom konaní.

"V uvedený deň prokurátorka Okresnej prokuratúry Košice I podala na menovaného obžalobu a Okresný súd Košice I toho istého dňa vydal trestný rozkaz, pričom uznal menovaného vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Farár dostal peňažný trest v sume 700 eur. V prípade, že by nezaplatil, dostal náhradný trest, a to dva mesiace väzenia. Tiež mu súd uložil zákaz šoférovať na jeden rok. „Aj keby som tam bol alebo nebol, je to moja osobná vec, nikomu som predsa neublížil. Veď ten hore, náš najvyšší, to vie,“  povedal farár pre denník Korzár.

Z rúk predsedu KSK Zdenka Trebuľu si kňaz Miroslav Porvazník preberá ocenenie
Zobraziť galériu (2)
Z rúk predsedu KSK Zdenka Trebuľu si kňaz Miroslav Porvazník preberá ocenenie  (Zdroj: Foto: VÚC KE)

V roku 2011 získal Miroslav Porvazník Plaketu predsedu Košického samosprávneho kraja za prínos pre rozvoj náboženskej obce v Medzeve, osobnú angažovanosť a poskytovanie náboženských služieb nemeckej národnostnej menšine v jej materinskom jazyku. Ako farár je činný v košickej mestskej časti Ťahanovce, kde má aj trvalý pobyt.

 
 
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu