Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia načapala kňaza (26), ako si v aute užíval drogy s dvoma tínedžermi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

GLIWICE – Polícia z mesta Gliwice na juhu Poľska zadržala kňaza a dvoch maloletých miništrantov, ktorí fajčili marihuanu. Muži zákona trojicu v pondelok pristihli priamo pri čine, informuje portál Gazeta.pl. Za držanie drog v Poľsku hrozia až tri roky väzenia.

Policajti si v lese na kraji mesta všimli stojaceho auta. Rozhodli sa zistiť, kto v ňom prišiel. Keď sa k nemu priblížili a otvorili dvere, vyvalil sa ne dym, ktorého vôňa vraj jednoznačne prezrádzala, že trojica mužov vo vozidle fajčila marihuanu.

Hliadka zadržala dvadsaťšesťročného kňaza, ktorý pôsobí ako vikár v jednej z gliwických farností, a s ním aj šestnásťročného a o rok staršieho chlapca, ktorí pomáhajú ako miništranti. Nadriadení sa o zadržaní mladého duchovného, ​​ktorý bol na kňaza vysvätený len pred niekoľkými mesiacmi, dozvedeli z médií. "Dal som len vedieť diecéznej kúrie, že sa kňaz nevrátil na noc a nemáme s ním kontakt," povedal portálu gazeta.pl farár Andrzej Pluta. Predstavitelia diecéznej kúrie prípad zatiaľ nechceli komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu