Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V kauze vrážd z Mostu pri Bratislave vypovedala družka: Branko by dieťaťu neublížil

Obžalovaný Branislav Adamčo
Obžalovaný Branislav Adamčo (Zdroj: Foto. Ján Zemiar )

BRATISLAVA - Branislav Adamčo by vraj dieťaťu a žene nikdy neublížil. V prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z decembra 2004, pri ktorej zomreli mladá žena a len desaťročný chlapec, to dnes pred Okresným súdom Bratislava I povedala jeho družka. V prípade vystupuje ako svedok.

„O vražde som sa prvýkrát dozvedela z médií v roku 2006, dovtedy som vôbec nevedela, že sa také niečo stalo,“ povedala svedkyňa. Takmer 11 rokov po vražde je presvedčená, že Adamčo, ktorého počas výpovede nazývala Branko, nevraždil. „Poznám Branka 20 rokov a viem, že nie je svätý. Som si istá, že s touto vraždou nemá nič spoločné, lebo on by nikdy neublížil dieťaťu ani žene,“ uviedla.

Svedkyni neboli neznámi ani ďalší obžalovaní v tomto prípade. „Karola M. poznám len z médií, viem, že sme v roku 2005 boli v Maďarsku na formule, ale to som sa dozvedela neskôr. On tam bol so svojou partiou,“ uviedla. Ďalší dvaja obžalovaní boli podľa nej kamaráti. Svedkyňa vypovedala o období Vianoc v roku 2004, keď sa vražda stala. Spolu s Adamčom odchádzali 30. decembra 2004 do Prahy, kde strávili aj Silvester.

Cely ako pre psa

Obžalovaný Adamčo okrem iného opísal pomery jeho väznenia. „Toto nie sú cely, to je klietka pre psa. Vždy mám nariadené opatrenia, aké nemá nikto,“ uviedol. V reakcii na výpoveď svedkyne sa snažil poukázať na rozpory v predchádzajúcich výpovediach svedkov, ktorí hovorili v jeho neprospech.

Udalosti po vražde

Vražda mladej ženy a chlapca sa stala 29. decembra 2004 v Moste pri Bratislave. Obeťou mal byť bývalý policajt Juraj Gál, otec chlapca a vtedajší partner zabitej ženy. Páchatelia však v aute omylom zastrelili desaťročné dieťa a ženu. Hlavnou témou dnešného výsluchu Adamčovej družky boli udalosti po vražde.

Svedkyňa riadi zberňu surovín v Čiernej nad Tisou. V tom čase tam pracoval Zsolt B., ktorého neskôr prepustili a dnes figuruje ako svedok v tejto kauze a svedčí proti Adamčovi. Podľa jeho už skoršej výpovede prišiel deň po vražde do Adamčovho bytu, aby si prevzal od jeho družky peniaze na výkup šrotu. Zsolt B. vypovedal, že keď bol u nich, Branislav pozeral na teletexte správu o vražde, pričom údajne povedal: „Doje... som to.“

Adamčo dnes poprel, že by v ten deň u nich Zsolt bol. „Zsolt v našom byte 30. decembra nebol, to je lož,“ reagoval obžalovaný. Jeho obhajca predložil súdu zošit, do ktorého si vraj družka  robila poznámky o tom, kedy a koľko peňazí dala Zsoltovi na výkup šrotu. Svedkyňa uviedla, že v zošite nie je záznam z 30. decembra. „Keď tu nemám napísané 30. decembra, tak som mu nedala peniaze,“ vravela. V zošite je poznačené, že peniaze mu dala 27. decembra. "Nebol logický dôvod, aby sme mu 27. decembra dali 25-tisíc korún, a potom 30. decembra ďalších 25- až 30-tisíc," tvrdil Adamčo.

Z priamej vraždy sú obžalovaní Branislav Adamčo, Jozef Balogh, Nikola Pajdič a Karol Mello. Súd odročil pojednávanie na štvrtok 23.apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu