Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Simonka sa narodila s vážnou diagnózou: Jej detskou izbou je nemocničné oddelenie

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Simonka Krajčírová)

PIEŠTANY – Krátko po narodení diagnostikovali Simonke závažnú poruchu pažeráka. Dieťatko sa dusilo vlastnými slinami a hneď prvý deň muselo podstúpiť 7-hodinovú operáciu.

Dnes už 13-mesačná Simonka absolvovala vo svojom útlom detstve niekoľko operácií. Po narodení jej diagnostikovali artréziu pažeráka (pažerák nedorástol a nespojil sa so žalúdkom) a prvý mesiac jej museli vytvoriť do žalúdka vývod, aby ju rodičia mohli kŕmiť. Vývod je urobili aj z ľavej strany na krku, kadiaľ odtekali sliny.

Simonka sa narodila s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Simonka Krajčírová)

„V druhom mesiaci po operáciách nám dali Simonku domov. Párkrát však došlo k zrasteniu pažeráka a Simonka musela ísť opäť po narkózu. Simonka bola doteraz operovaná sedemkrát a ešte ju čaká aspoň jedna alebo dve operácie. Okrem toho má problémy aj so srdiečkom a lekári majú podozrenie na neurologické ochorenie, “ prezrádzajú rodičia. Zatiaľ musí Simonka chodiť na časté kontroly a vyšetrenia do Bratislavy.

Simonka sa narodila s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Simonka Krajčírová)

„Posledný polrok je cestovanie do Bratislavy veľmi náročné, lebo máme ešte dve detičky a manžel vynecháva veľa dní v práci,“ vysvetľujú rodičia, ktorí cestovanie finančne nezvládajú. „Je to veľmi náročné, lebo Simonka potrebuje veľmi veľa zdravotných pomôcok, na ktoré, bohužiaľ, nemáme nárok a keď, tak len vo veľmi malo množstve, ktoré nám nestačia ani na týždeň,“ zdôveruje sa rodina.

Simonka sa narodila s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Simonka Krajčírová)

Našťastie, Simonka už dnes nemá vývody a rodičia je môžu kŕmiť normálne. „Každý mesiac chodíme na Kramáre, kde jej v narkóze rozťahujú pažerák,“ hovoria rodičia. „Simonka podstúpila poslednú operáciu v máji. Kvôli operácii sme vtedy strávili na Kramároch 44 dní a od augusta chodíme každý mesiac na chirurgické zákroky,“ vysvetľujú. Budúci rok čaká Simonku závažná operácia, ktorú môže podstúpiť, až keď bude mať viac ako 12 kilogramov. Ako ďalej priznávajú rodičia, Simonka trpí aj chronickým zápalom pľúc a potrebovala by soľnú jaskyňu alebo aspoň morský vzduch.

Simonka sa narodila s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Simonka Krajčírová)

Rodine 13-mesačnej Simonky chýbajú peniaze najmä na časté cestovanie do Bratislavy a pobyty na Kramároch. Ale aj na zdravotné pomôcky a oblečenie. „Máme vysoký úver na byt, muž pracuje a ja som na materskej,“ povzdychla Simonkina mama. Akokoľvek by im mohol niekto pomôcť v ich situácii, budú veľmi vďační. Práve vďaka ich pomoci možno raz bude môcť mať Simonka plnohodnotné detstvo.

Ak by ste chceli malej Simonke pomôcť, môžete tak urobiť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Barbora Krajčírová, Vrbovská cesta 86, 921 01 Piešťany

Tel. č.: 0918 125 343

Číslo účtu: 0175 166 782/0900

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu