Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na koľajniciach: Daniel (†19) sa tešil z auta, zomrel v ňom so svojou láskou (†17)!

 Po zrážke sa auto roztrhlo na dve časti. Zobraziť galériu (4)
Po zrážke sa auto roztrhlo na dve časti. (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

TOPOĽNICA - Nešťastie sa stalo v nedeľu predpoludním na železničnom priecestí v okrese Galanta. Daniel (†19) viezol domov svoju priateľku Timeu (†17), vošiel na koľajnice, kde do jeho octavie v rýchlosti narazil vlak. Auto roztrhlo na dve polovice, mladí zaľúbenci, žiaľ, na mieste zomreli.

Medzinárodný rýchlik Hungaria, ktorý smeroval z Maďarska do Česka, sa na železničnom priecestí Topoľnica - Paľovce zrazil v nedeľu krátko pred poludním so Škodou Octavia. Podľa našich informácií je pravdepodobnou príčinou nešťastia to, že vodič Daniel nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu. Na koľaje vošiel, keď prichádzal rýchlik, ktorý smeroval do Bratislavy. 

"K zrážke nedošlo na štandardnom železničnom priecestí, ale na mieste, kde traťou prechádza poľná cesta," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.  Po náraze jednu časť auta tlačil vlak ešte niekoľko metrov pred sebou, druhá časť, kde bola posádka, skončila v betónovom stĺpe. Polícia príčiny nehody vyšetruje.  

Tragédia na koľajniciach: Daniel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na miesto do niekoľkých minút od ohlásenia dorazili záchranári. "Žiaľ, už sme mohli skonštatovať len smrť oboch mladých ľudí," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Desivú zrážku tak neprežili 19-ročný Daniel z Vlčian a 17-ročná Timea z Topoľnice. Pár tvorili približne pol roka. Timea chodila na strednú školu, bývala len niekoľko metrov od priecestia. Podľa medializovaných informácií na koľajniciach zahynula pred rokmi aj jej babka. Daniel pracoval v šalianskej autoumyvárni. Škodu Octavia mal len krátko, no veľmi sa z vlastného auta tešil.

Pár týždňov pred smrťou zverejnil Daniel tento status
Zobraziť galériu (4)
Pár týždňov pred smrťou zverejnil Daniel tento status  (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

Danielovo milované auto, v ktorom zomrel spolu s priateľkou
Zobraziť galériu (4)
Danielovo milované auto, v ktorom zomrel spolu s priateľkou  (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

Podľa miestnych obyvateľov je tento úsek veľmi zlý, pretože tam často svieti ostré slnko, ktoré znemožňuje rozoznať svetelnú signalizáciu. Prechádzajú tadiaľ poväčšine len miestni, pretože ide o poľnú cestu, ktorá sa nachádza na konci dediny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu