Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Exposlanec Jánoš je na slobode: Manželku ochránime, sľubuje polícia

Vladimír Jánoš na súde Zobraziť galériu (5)
Vladimír Jánoš na súde (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TRENČÍN - Bývalého poslanca parlamentu za Smer-SD Vladimíra J. včera Okresný súd v Prievidzi prepustil na kauciu z policajného zadržania. Polícia tvrdí, že manželku bývalého člena ľudsko-právneho výboru parlamentu ochránia.

Informovala o tom trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Polícia prijme adekvátne opatrenia k ochrane manželky Vladimíra J.," uviedla Antalová. Polícia nechce konkretizovať opatrenia, ktoré majú chrániť zainteresované osoby v prípade. Exposlanec je obvinený z týrania ženy. Od piatka bol v policajnej cele.

Okresný súd v Prievidzi začal o väzbe pre Vladimíra J. rozhodovať v pondelok. Po niekoľkohodinovom výsluchu ho opätovne umiestnili do policajnej cely a rozhodovanie pokračovalo včera. Sudkyňa zároveň v pondelok určila kauciu vo výške 20-tisíc eur. Včera už bývalého poslanca národnej rady obvinili v piatok zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

Na pokyn prokurátora ho rovno na policajnej stanici zadržali. Po internete sa šíria nahrávky, ako žene vulgárne nadáva a vyhráža sa jej. Vladimír J. sa minulý týždeň po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu v národnej rade aj funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi. V súvislosti s jeho prípadom obvinila polícia ďalších dvoch ľudí pre marenie spravodlivosti. Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Jánoš nie je schopný vypovedať pred políciou.

V piatok vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti voči 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71-ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. "Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla Antalová.

Vyjadrenie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára

"V tejto chvíli sa nebudem vyjadrovať k rozhodnutiu prvostupňového súdu, nakoľko som nebol oboznámený s dôvodmi rozhodnutia prepustenia obvineného na slobodu.I napriek tomu, s poukazom na dôkazy, ktoré boli doposiaľ zadovážené, trvám na tom, že dôvody väzby sú reálne dané, tak, ako boli uvedené v návrhu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi na vzatie obvineného do väzby. A práve preto bola proti rozhodnutiu prvostupňového súdu podaná sťažnosť prokurátorom, o ktorej v najbližšej dobe rozhodne Krajský súd v Trenčíne. V tejto trestnej veci oceňujem aktívny a profesionálny postup prokurátorov Okresnej prokuratúry v Prievidzi a krajskej prokurátorky v Trenčíne. Chcem zdôrazniť, že v doposiaľ na všetkých úkonoch trestného konania smerujúcich k prvotnému dokazovaniu trestnej činnosti, museli prokurátori vydávať písomné a ústne pokyny vyšetrovateľovi Policajného zboru SR."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu