Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šofér havarovaného autobusu na východe Slovenska je stále v kritickom stave

Nehoda na východe Slovenska
Nehoda na východe Slovenska (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Šofér z autobusu, ktorý mal nehodu v sobotu (31.1.) skoro ráno na diaľničnom zjazde pri Spišskom Štvrtku, je stále v kritickom stave.

Ako potvrdila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková, momentálne je muž v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii. Naďalej je v kritickom stave. Utrpel závažné poranenia dolnej časti tela a v nedeľu (1.2.) absolvoval niekoľkohodinový operačný výkon. Leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP v Prešove, kam ho previezli z popradskej nemocnice.

Český linkový autobus havaroval v sobotu ráno, krátko po 4.00 h na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach v okrese Poprad, keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa. Autobus na pravidelnej linke Praha - Užhorod viezol 42 pasažierov. Dve cestujúce -  Češka a Ukrajinka - nehodu neprežili. Záchranná zdravotná služba na mieste ošetrila a rozviezla do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi 31 zranených ľudí.

V miestnych nemocniciach ostáva po nehode autobusu 11 ľudí 

Päť pacientov, ktorí utrpeli v sobotu (31.1.) v skorých ranných hodinách zranenia pri nehode linkového autobusu pri zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku, je naďalej v opatere lekárov popradskej nemocnice. Hovorkyňa Nemocnice Poprad, a. s., Sylvia Galajda TASR potvrdila, že všetci pokračujú v liečbe.

Bližšie informácie k ich zdravotnému stavu poskytnúť nemôže, nakoľko pacienti nedali súhlas so zverejnením. Do Popradu previezli v sobotu šesť najťažšie zranených cestujúcich, pričom najhoršie bol na tom vodič. Toho v nedeľu (1.2.) previezli do nemocnice v Prešove.

Šiesti pacienti ostávajú hospitalizovaní aj na chirurgickom oddelení v levočskej nemocnici. "Pacienti sú mimo ohrozenia života, v podstate sa oproti nedele (1.2.) nič nezmenilo, je možné, že budú v najbližších dňoch preložení na iné pracovisko, ale nechceme ešte predbiehať," priblížila situáciu v Nemocnici s poliklinikou Levoča, a. s., hovorkyňa spoločnosti Agel SK Marta Csergeová. Jednu pacientku v sobotu prepustili z Levoče na vlastnú žiadosť.

Pri nehode linkového autobusu smerujúceho z Prahy do Užhorodu utrpelo zranenia v sobotu ráno, krátko po 4. hodine celkom 31 ľudí. Dve cestujúce, jedna z Ukrajiny a jedna z Českej republiky, zraneniam podľahli na mieste nehody. Autobus zišiel z cesty pri zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku, kde narazil do betónovej konštrukcie. Okolnosti vzniku nehody sú zatiaľ v štádiu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu