Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poplach na železničnej stanici v Trnave: Mladíci nahlásili bombu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Polícia vypátrala a obvinila dvoch mladistvých zo šírenia poplašnej správy. V pondelok okolo 20.00 h zaznamenali na linke 112 dva telefonáty, že na železničnej stanici v Trnave je bomba. Polícia ihneď začala vykonávať nevyhnutné opatrenia. V prvom rade bola zastavená vlaková premávka v železničnej stanici. Do opatrení boli nasadené hliadky železničnej polície, pohotovostnej motorizovanej jednotky, obvodného oddelenia, psovodi so špeciálne cvičenými psami, pyrotechnici a kriminalisti.

Polícia evakuovala z priestorov železničnej stanice a nástupíšť všetkých ľudí a psovodi s pyrotechnikmi vykonali pyrotechnickú previerku. Jej výsledok bol negatívny, žiadna výbušnina, našťastie,  nebola na stanici uložená. Operatívnym pátraním sa zakrátko podarilo polícii vypátrať aj jedného z podozrivých. Len 15 ročného mladíka z  okr. Trnava polícia do dvoch hodín od nahlásenia bomby zadržala. Vyšetrovateľ ho včera obvinil zo šírenia poplašnej správy. Jeho o rok staršieho kamaráta vypátrali následne a dnes mu vyšetrovateľ tiež vzniesol obvinenie pre rovnaký skutok.

V zmysle Trestného zákona je možné zato, že páchateľ spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia tým, že rozširoval správu, ktorá bola nepravdivá a vyvolal opatrenie vedúce k vážnemu znepokojeniu časti obyvateľstva, uložiť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Mladistvým sa trest kráti na polovicu.

Táto nemiestna zábava mladíkov dostala do pohotovosti niekoľko desiatok policajtov, ktorí možno mohli byť v tom čase potrební na iných miestach pri plnení dôležitých povinností. Znepríjemnila život mnohým cestujúcim, pretože spôsobili meškanie viacerých vlakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu