Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž sa v českom vlaku vyhrážal, že odpáli bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Muž vyhrážajúci sa vo vlaku odpálením trhaviny zastavil dnASR tri hodiny železničnú dopravu medzi mestami Svitavy a Česká Třebová v Pardubickom kraji, informoval server iDNES.cz.

Cestujúcich evakuovali a celú súpravu vrátane batožiny podozrivého následne prehľadali pyrotechnici privolaní z Olomouca, ktorí však nijakú nálož nenašli. Železničiari vyhrážajúceho sa muža zadržali a súpravu Railjet R76 Antonín Dvořák odstavili na stanici v obci Opatov. Počas policajného zásahu, ktorý trval tri hodiny, bola na trati pozastavená doprava.

 "Muž začal zmätenie hovoriť do telefónu. Vraj má semtex a celé to tu odpáli," uviedli ženy, ktoré sa predstavili ako čitateľky MF DNES a cestovali na koncert do Prahy. "Celý ten rozhovor počula tiež rodina sediaca vedľa neho. Vydesilo ich to a utiekli do vedľajšieho vagónu, kde to okamžite ohlásili sprievodcovi," dodali. Po oznámení sprievodcovi trvalo ešte 20 minút, než vlak úplne zastavil. Podľa cestujúcich išiel vlak od Svitav do obce Opatov krokom.

Polícia z vlaku evakuovala asi 150 ľudí. Podozrivého zatkla a previezla na obvodné oddelenie na výsluch. Polícia vylúčila, že by bol tento 44-ročný muž pod vplyvom alkoholu alebo drog. Podľa hovorkyne polície Lenky Vilímkovej vyšetrovanie pokračuje a právna kvalifikácia trestného činu nebola nateraz stanovená.

Udalosť znamenala pre cestujúcich veľké komplikácie a meškanie. Pasažieri sa podľa iDNES.cz sťažovali na nedostatok informácií a nezabezpečenie náhradnej dopravy do Českej Třebovej. "Časť spojov bola odklonená. Na trati medzi Třebovou a Svitavanmi fungovala náhradná doprava," povedal hovorca Českých dráh (ČD) Petr Šťáhlavský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu