Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najhoršie hlášky letuškám: Toto im v lietadle nikdy nehovorte!

(Zdroj: wings900.com)

BRATISLAVA - Sú veci, ktoré by ste ľuďom zamestnaným na špecifických pozíciách, nemali hovoriť. Určite by ste napríklad s letuškou nemali žartovať o bombách, či najnovšie o ebole, na palube lietadla. Je však ďaleko viac vecí, ktoré by ste nemali letuške hovoriť. Možno vám hlášky, o ktorých si šepkajú všetky zamestnanci leteckých spoločností, prídu vtipné a hlavne, povedomé.

„Počas minulého letu mi to dovolili.“

Každý človek sa riadi svojimi vlastnými pravidlami, to platí aj v zamestnaní. Niektorí zamestnanci sú benevolentní, aj keď by nemali. Na palube lietadla by to však platiť nemalo určite, preto takéto poznámky letušky a stevardov iba nahnevajú.

„Usmejte sa!“

Je to neuveriteľné, ale pomerne veľa ľudí otravuje personál leteckých spoločností s tým, že by sa mali viac usmievať. Je to skutočne drzé vzhľadom na to, že nikto netuší, aký mal ten druhý deň, či vôbec má dôvod na úsmev. Zároveň, nemáte v lietadle väčšinou pocit, že sa letušky usmievajú dostatočne?

„Potreboval by som ešte ísť na toaletu pred odletom.“

Nie je asi nič otravnejšie, ako keď vám niekto v poslednej chvíli pred odchodom z bytu, obchodu, letiskovej haly, povie, že potrebuje ísť na toaletu. Kým všetci nie sú pripútaní na svojom mieste, tak nemôže lietadlo odletieť. Takýto ľudia tak bezohľadne zdržujú ostatných cestujúcich, a áno, rozčuľujú personál.

„Zmestí sa to tam!“

Čoraz viac ľudí využíva možnosť zobrať si so sebou batožinu, snažia sa ju potom dostať do priestoru nad hlavou, určeného pre príručnú batožinu. Niekedy však odhad nemusí zodpovedať realite, čo však oko pasažiera bude tvrdohlavo odmietať prijať. Vtedy nastupuje trpezlivosť letušiek a stevardov.

„Môžete mi postrážiť dieťa?“

Personál leteckej spoločnosti nie je určite kvalifikovaný na to, aby mohol opatrovať deti. Ak matka alebo otec s dieťaťom cestujú sami, zrejme sa to dá pochopiť, no podľa svedectiev letušiek, ktoré sú prirodzene vnímané ako materské typy, takéto niečo žiada pomaly každý rodič.

„Je to vaša prirodzená farba vlasov?“

Asi by sa ani poštárke, úradníčke, lekárke či právničke nepáčilo, ak by ste sa jej opýtali na farbu vlasov, zrejme by ste nedostali príjemnú odpoveď. Profesionálnu slušnosť letušiek by si tak cestujúci tiež nemali pliesť s nadštandardne priateľskými vzťahmi.

„Môžem vám dať túto špinavú plienku?“

Ako to tak vyzerá, pasažierom vo väčšine prípadov chýba základná ľudská slušnosť. Personál na palube lietadla je tam síce pre cestujúcich, no žiadať o uskladnenie špinavej plienky je predsa len príliš, čašníčku v reštaurácii o to tiež nežiadate.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu