Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Búrlivé diskusie okolo Tiefenbacha neutíchajú: Priateľka zriadila účet na jeho podporu!

Ľuboš Tiefenbach pri zásahu Zobraziť galériu (3)
Ľuboš Tiefenbach pri zásahu (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Najznámejší policajt ostatných dní Ľuboš Tiefenbach je stále na pretrase. Aj keď od prevalenia kauzy s kotroverzným videom ubehli už tri týždne, o muža zákona sa verejnosť intenzívne zaujíma. Na sociálnej sieti vznikli dve skupiny. Jedna sa Ľuboša zastáva, druhá je proti nemu. Podľa priaznivcov jeho priateľka otvorila účet a vyzýva verejnosť, aby prispievali peniazmi na advokáta.

Tesne po prepuknutí kauzy s videom, kde vidieť ako policajt zasahuje proti dvom ženám na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke, vznikla stránka s názvom Ľuboš Tiefenbach – chceme spravodlivý trest. Priaznivci žiadajú dôkladné prešetrenie a spravodlivý trest pre človeka, čo podľa nich evidentne nemá v Policajnom zbore SR čo robiť.

Páči sa už 5 906 užívateľom. Ľudia tam pridávajú príspevky smerované proti policajtovi, pričom kritizujú jeho zvolený postup proti dvom ženám, no oznamujú aj vlastné skúsenosti s policajtom. Za povšimnutie preto stojí aj heslo, ktoré je parafrázou na „Pomáhať a chrániť“. V úvode stránky stojí "Buzerovať a šikanovať... sú praktiky niektorých príslušníkov". 

Búrlivé diskusie okolo Tiefenbacha
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Na druhej strane je skupina Ľuboš Tiefenbach – máš našu podporu. Páči sa už 1341 ľuďom a v úvode stránky je Nevzdávaj to. Začiatok býva vždy najťažší.

Búrlivé diskusie okolo Tiefenbacha
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Na stránke je zverejnená výzva, ktorú podľa užívateľov pridala jeho priateľka, aby Tiefenbacha finančne podporili. Nechýba banka a číslo účtu. „Výzva: Dočasným pozbavením výkonu štátnej služby Tifa a jeho následným vzatím do väzby došlo k zastaveniu jeho služobného príjmu. Preto prichádza k zásadnému zhoršeniu finančnej situácie jeho samotného, ako aj jeho rodiny, ktorá je na neho odkázaná. To ešte neriešim finančné náklady spojené s jeho obhajobou. Preto vyzývam všetkých ľudí a hlavne policajtov, ktorým nie Ľubov osud ľahostajný a nestotožnili sa s postupom, aký sa voči nemu v rámci trestného konania vedie, aby finančne prispeli na účet zriadený v ...“

Na stránke sú diskutujúcimi aj policajtovi kolegovia. Užívatelia sa vyjadrujú proti ženám a zastávajú Tiefenbachov zvolený postup.  

Reakcia nadriadených

„Nejde o porušenie žiadnych všeobecne záväzných ani interných predpisov a k súkromným aktivitám sa nebudeme vyjadrovať,“ povedal Ivan Netík z ministerstva vnútra a vyjadril aj postoj k stránke, ktorá Tiefenbacha podporuje: „Vedenie ministerstva vnútra sa od tohto profilu na sociálnej sieti dištancuje,“ doplnil.

Ľuboš Tiefenbach je obvinený z trestného činu a sudca ho posadil do väzby. Počas výkonu jeho služby bolo na neho podaných 44 sťažností, napriek tomu dostal aj viac ako 30 odmien. Do redakcie sa nám po zverejnení kontroverzného videa ozvalo množstvo ľudí, ktorí opisovali negatívne skúsenosti s policajtom.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu