Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krutá smrť Radoslava (†25): Dobili ho, ľahol si na gauč a už sa neprebudil!

Nebohý Radoslav Zobraziť galériu (2)
Nebohý Radoslav (Zdroj: foto: tv joj)

MEDZEV - Malým mestom na východe Slovenska otriasla tragédia. Cez víkend tam niekto na smrť dobil otca dvojročného dieťaťa Radoslava (†25). Muža doviezli domov, tam si ľahol na gauč a o pár hodín skonal. Príbuzní sa domnievajú, že za tragédiou sú miestni osadníci.

Neuveriteľné muky prežívajú Radoslavovi rodičia. Ich syn poslednýkrát vydýchol v obývačke na gauči v otcových rukách. "Nezdalo sa mi to, lebo chrčal. Dávali sme mu prvú pomoc, ale už bolo neskoro," opísala pre Tv Joj matka zosnulého.

Ako ďalej uviedla, niečo sa jej na synovi nepozdávalo, pretože prespal pätnásť hodín, no pripisovala to únave. Rada teda nechala v mylnej domnienke oddychovať. O niekoľko hodín však prišiel nepredstaviteľný šok. "Posledné, čo sme videli, bola krv, čo mu tiekla z uší," dodala.

Radoslavova matka ukazuje na miesto, kde jej syn poslednýkrát vydýchol
Zobraziť galériu (2)
Radoslavova matka ukazuje na miesto, kde jej syn poslednýkrát vydýchol  (Zdroj: foto: tv joj)

Na miesto dorazili policajti a záchranári. Mužovi však už nedokázali pomôcť. "Ohliadajúci lekár na mieste ohliadkou tela nebohého predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu s tým, že presnú príčinu smrti určí až pitva. Polícia preto začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó a dodal, že pitva nebohého však preukázala, že príčinou smrti bol ťažký opuch mozgu pri vnútrolebečnom krvácaní v dôsledku zlomeniny lebečnej klenby a spodiny, ktoré môžu nasvedčovať, že išlo o zásah inej osoby. "Prípad preto okamžite prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie ako podozrenie zo spáchania zločinu zabitia," doplnil hovorca.  

Búchali mu hlavou o kamene

Krutý útok sa mal odohrať v miestnej osade. Radoslav sa tam vybral s dievčatami. Po chvíli sa strhla bitka, pri ktorej na neho agresori bezhlavo útočili. "Ja som počula krik a keď som tam dobehla, už bol celý od krvi," opisuje Radoslavova kamarátka.

Podľa medializovaných informácií mužovi mali pri útoku dokonca obíjať hlavu o kamene, keď videli, že je zle, začali ho olievať studenou vodou z potoka. "Okolo neho stálo 10 až 15 miestnych," opisuje kamarátka nebohého. "Dvaja obyvatelia osady ho ráno o druhej doviezli domov," dodala Radoslavova matka.

Policajti už majú podozrivých

Policajti už zadržali tri podozrivé osoby vo veku 17 a 18 rokov. Momentálne sú v policajnej cele. "Podľa získaných informácií by sa malo jednať o osoby, ktoré mali poškodeného fyzicky napadnúť ešte dňa 25. 07. 2014 v čase okolo 01,00 hodiny pred miestnou krčmou, v ktorej sa nebohý pred útokom nachádzal," vysvetlil policajný hovorca a dodal: "V závislosti od zistených dôkazov vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe, a teda aj osude zadržaných osôb. Keďže na jednu zo zadržaných osôb bol už v minulosti vydaný príkaz na zatknutie pre majetkovú trestnú činnosť."

Miestni údajne vedia, kto krutý čin spáchal. Útočníci sa stále zdržiavajú v osade. Identitu páchateľov taja so slovami, že nič nevideli a nepočuli. "V rámci mesta Medzev stúpa silná vlna nepokojov," hovorí pre televíziu bývalý policajný kriminalista Vojtech Kľučarovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu