Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Slovensku vyčíňal ďalší prostitút (24) nakazený HIV, zarábal si v Žiline!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: natgeotv.com)

BRATISLAVA/ŽILINA - Slovenskom otriasa ďalší prípad mladíka, ktorý je nakazený vírusom HIV. V Žiline a okolí si zarábal prostitúciou. Polícia už 24-ročného Žilinčana obvinila z ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie.

O svojej nákaze vedel už od septembra 2013. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, obvinený muž skončil v policajnej cele, spracovaný bol aj návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. 

V prípade dokázania viny mu hrozí trest na tri až desať rokov. V súvislosti s vyšetrovaním tohto prípadu polícia vyzýva osoby, ktoré by vedeli poskytnúť k prípadu akékoľvek informácie, aby sa prihlásili osobne na Odbore kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Žiline.

Nie je jediný

Koncom mája sme informovali o anonyme, ktorý upozorňoval na muža (33) rovnako nakazeného vírusom HIV. Voľne sa pohyboval v uliciach hlavného mesta a vyhľadával rôznych partnerov. Po stretnutí s nimi dochádzalo k sexuálnemu styku a muž takto vedome šíril nebezpečný vírus HIV. Anonym sa dostal ku kompetentným, ktorí už začali vo veci konať.

Ak existuje podozrenie, že niekto má HIV vírus, najskôr sa musí laboratórne potvrdiť, či ho naozaj má. Následne, ak sa potvrdí, dotyčná osoba je informovaná o svojom zdravotnom stave a o tom, ako sa má sexuálne správať v budúcnosti. Ak to zámerne porušuje, ide už o trestný čin a ďalej koná polícia. 

Nakazená žena v Prievidzi

Začiatkom apríla tohto roku sme informovali aj o žene z Prievidze, ktorá sa živí poskytovaním sexuálnych služieb, pričom je tiež nakazená vírusom HIV. Podľa miestneho obyvateľa takto nakazila minimálne desať mužov.

Polícia voči nej už vzniesla obvinenie a pohrozila jej až 12-ročným väzením. "Policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Prievidze  vzniesol obvinenie 32-ročnej žene z okresu Prievidza zo zločinu „ohrozovanie vírusom ľudskej imunodefencie," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Nebezpečný vírus jej diagnostikovali už v roku 2006. Infikovaná žena je údajne závislá na drogách a jej jediným zdrojom obživy je poskytovanie sexuálnych služieb za peniaze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu