Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Takto sa chodí na políciu po vražde milionára: Tenisky Gucci a kabelka Louis Vuitton!

Mária sa prišla udať vo veľkom štýle Zobraziť galériu (4)
Mária sa prišla udať vo veľkom štýle (Zdroj: Daily Mail)

COSTA DEL SOL - Podľa najnovších informácií, ktoré sa podarilo Topkám získať, bol v súvislosti s prípadom Márie Kukučovej (24), ktorú španielska polícia podozrieva z vraždy milionára Andrewa Busha, podaný návrh na jej vzatie do väzby. Zatiaľ čo o ňom bude trenčiansky súd rozhodovať, španielske úrady pracujú na tom, aby Slovenku dostali čo najskôr späť do krajiny, kde sa zločin odohral.

Zadržanie Márie Kukučovej, ktorá sa v utorok sama prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom už potvrdili aj španielske úrady. "Môžem potvrdiť, že Mayka Kukucova, narodená v roku 1990, bola dnes popoludní zatknutá na Slovensku po tom, čo na ňu španielske úrady vydali Európsky zatykač," citoval v stredu španielskeho policajného hovorcu denník The Guardian. Mária je podľa neho podozrivá zo spáchania úmyselného zabitia a miestne úrady teraz robia všetko preto, aby Slovensku dostali čo najskôr späť do Španielska. "Opatrenia na jej vydanie do Španielska sa ešte dokončujú," dodal hovorca.

Kukučová s Bushom v čase, keď tvorili šťastný pár.
Zobraziť galériu (4)
Kukučová s Bushom v čase, keď tvorili šťastný pár.  (Zdroj: YouTube)

Avšak ako nám v stredu povedal hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus, od španielskych úradov zatiaľ žiaden návrh na vydanie Kukučovej nedostali. Od trenčianskej prokurátorky však už prijali návrh na jej vzatie do väzby, o ktorom musí súd rozhodnúť do 48 hodín. "Prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín dnešného dňa podala návrh na vzatie Márie K. do predbežnej väzby. O návrhu bude rozhodovať Krajský súd Trenčín," povedal v stredu pre Topky hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Ak španielske úrady požiadajú o vydanie Márie na Slovensko, o tom, či tam skutočne poletí, rozhodne slovenský súd.

Udala sa vo veľkom štýle

O tom, že Slovenka so zabezpečeným, teraz už nebohým expriateľom biedu netrela, svedčí aj outfit, v ktorom sa prišla na políciu v Novom Meste nad Váhom prihlásiť. Na nohách tenisky prestížnej značky Gucci, na hlave drahé okuliare a v ruke policajta kabelka známeho dizajnéra Louisa Vuittona. Na policajnú stanicu prišla s rodičmi i priateľom Petrom, ktorý mal po Máriu ešte počas víkendu do Španielska odletieť. Odtiaľ už však odchádzala v sprievode dvoch uniformovaných mužov zákona.

Fotografie zadržanej Slovenky zverejnil britský denník Daily Mail.
Zobraziť galériu (4)
Fotografie zadržanej Slovenky zverejnil britský denník Daily Mail.  (Zdroj: Daily Mail)

Zatiaľ čo mladá Slovenka sedí v cele predbežného zadržania a čaká na vzatie do väzby, rodina zavraždeného milionára sa pripravuje na prevoz jeho tela do rodnej Británie. "Dúfam, že zajtra už Andyho uvidím a zistím, či je vhodné, ukázať ho aj mojim dievčatám," trúchli Bushova exmanželka Samantha Masonová. Vo štvrtok dopoludnia by mal tamojší súd rozhodnúť, kedy budú môcť jeho telo previezť domov. "Ako rodina sme emocionálne zdrvení a naše životy sa len tak ľahko nepohnú ďalej. Musíme byť teraz silní," dodala Masonová.

Čo sa dialo vo vile

K vražde britského milionára došlo cez víkend v jeho vile na španielskom pobreží v Costa del Sol, kde plánoval spolu s novou ruskou priateľkou Mariou Korotaevou osláviť 5-mesačné výročie. Keď však mladučká milenka vošla do spálne, údajne tam uvidela Bushovu expriateľku Máriu Kukučovú, ako v pyžame leží v jeho posteli. Mladá Ruska sa potom zvrtla na opätku, vyšla z vily a sadla do auta.

Bushova exmanželka Samantha Masonová.
Zobraziť galériu (4)
Bushova exmanželka Samantha Masonová.  (Zdroj: int)

Bush prišiel za ňou a upokojoval ju, že všetko zariadi. "Povedal, že je to šialená mrcha a že ju dostane z domu," povedala Korotaeva pre denník Daily Mail. Milionár sa vrátil späť do vily a v tom Ruska začula tri výstrely. Chcela sa dostať do spálne, no nemohla prejsť cez bezpečnostný systém. Kukučová medzitým mala vybehnúť z vily, Korotaevu vyhnať z Bushovho Hummera a ujsť na ňom preč. Vystrašená Ruska po tom zavolala pomoc, no kým dorazila na miesto, Bush vykrvácal. Španielska polícia okamžite spustila pátranie po Slovenke Kukučovej a označila ju za hlavnú podozrivú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu