Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Madunickí Rómovia opäť vyčíňali: Mário (19) zmlátil náčelníka polície!

Policajný náčelník Štefan Kessel Zobraziť galériu (6)
Policajný náčelník Štefan Kessel (Zdroj: Trnavský hlas)

MADUNICE – Po tom, ako dvaja z madunických Rómov pred necelým rokom na smrť dobili Andreja Poláka (†63), v trnavskej obci opäť padali päste. Mário (19) tam počas bitky zaútočil na náčelníka obecnej polície, ktorú zriadili práve preto, aby sa útoky podobné tomu vlaňajšiemu neopakovali. Informoval o tom Trnavský hlas.

Náčelník Štefan Kessel musel minulý piatok večer zasahovať na autobusovej zastávke, kde sa do seba pustila skupina asi pätnástich Rómov. Bitka najprv začala medzi dvoma z nich, no hrozilo, že sa zapoja aj ostatní, a tak Kessel vytiahol obušok a zakročil. „Snažil som sa im dohovoriť, ale ignorovali ma,“ vysvetľuje policajt.

Jeden z grázlov po tom, ako ho náčelník udrel, ušiel. Druhý sa však nemienil vzdať a zaútočil tvrdo od chrbta. Keď sa ho Kessel snažil zadržať a odviezť na stanicu, pocítil zrazu silný úder do zátylku a padol na zem. „Už sa ma ostatní chystali kopať na zemi, keď z pohostinstva vybehli chlapi a odohnali ich,“ spomína si na nepríjemný zážitok.

 

Na tomto mieste brutálne zaútočili na náčelníka
Zobraziť galériu (6)
Na tomto mieste brutálne zaútočili na náčelníka  (Zdroj: Trnavský hlas)

 

Zraneného policajta odviezli do nemocnice, no aj týždeň po incidente stále maróduje. Mladého útočníka, ktorý sa dal na útek, sa policajtom podarilo dolapiť až o tri dni. Za brutálny útok mu teraz hrozí až päťročné väzenie.

 

Máriova matka tvrdí, že syna na útok nahovorili
Zobraziť galériu (6)
Máriova matka tvrdí, že syna na útok nahovorili  (Zdroj: Trnavský hlas)

 

V Maduniciach panuje strach od minuloročných cibuľových slávností, kde dvaja Rómovia surovo dobili Andreja Poláka (†63) len preto, že bol biely. Po tvrdých úderoch bejzbalkami utrpel viacero zlomenín v oblasti hlavy, ktoré mu spôsobili krvácanie do mozgu. Doráňaný dôchodca po pár dňoch v nemocnici zomrel. Kauza je neslávne známa tým, že madunickí agresori Peter Herák (23) a František Barkóci (18), boli ako prví na Slovensku súdení za rasový útok Rómov na „bielych“. Na májovom pojednávaní boli obaja odsúdení na 12 rokov väzenia, proti čomu sa odvolali.

 

Andrej Pollák (†63) zomrel po útoku mladých Rómov Petra a Františka
Zobraziť galériu (6)
Andrej Pollák (†63) zomrel po útoku mladých Rómov Petra a Františka  (Zdroj: Foto: Fcb)

 

Cibuľové slávnosti poznačené hroznou tragédiou v Maduniciach začínajú o dva týždne. Obyvatelia preto aj napriek útoku na náčelníka dúfajú, že ich strážcovia zákona pred agresívnymi Rómami uchránia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu