Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vražda krásnej Renáty (†26) z ministerstva: Prečo musela zomrieť?

Vlastimil mal Renátu vydierať Zobraziť galériu (5)
Vlastimil mal Renátu vydierať (Zdroj: FB)

BRATISLAVA – Príbuzní v tom majú jasno! Rodičia sú smrťou krásnej Renáty (†26), ktorú podľa polícia pripravil o život podnikateľ Vlastimil (†42), zdrvení a nedokážu pochopiť, prečo život práve ich milovanej dcéry musel vyhasnúť tak priskoro. Jedným sú si však istí. Dôvodom, prečo vrah na Renátu v piatok v Bratislave vytiahol zbraň a chladnokrvne ju v jej aute popravil.

Renáta pochádzala z Veľkých Loviec. Dlhodobo však pracovala v Bratislave a domov za rodičmi chodila len na víkendy.  Aj v osudný piatok bola práve na ceste za nimi, keď nečakane zavolala kamarátovi, že príde neskôr. Za rodinou však už nedorazila. Krátko po poslednom telefonáte ju podľa polície Vlastimil zastrelil v jej bielej Škode SuperB zaparkovanej v lukratívnej štvrti Palisády. Zbraň potom obrátil aj proti sebe.

Za krásnou dievčinou smúti celá obec, najťažšie však jej stratu pochopiteľne nesú rodičia. Renáta bola ich jedinou dcérou a takúto smrť si určite nezaslúžila. O tom, že niečo nie je v poriadku, začali mať tušenie už dávnejšie. Vlastimil ju údajne prenasledoval kvôli jej kontaktom z práce. V minulosti bola zamestnaná na ministerstve spravodlivosti a do tragédie pracovala na ministerstve financií. Vyšetrovatelia podľa denníka Plus jeden deň teraz preto skúmajú aj to, aký druh a množstvo informácií mohlo od Renáty uniknúť.

Vražda krásnej Renáty (†26)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

Rodičia majú v motíve vraždy ich dcérky jasno. Nešlo o žiarlivosť ani neopätovanú lásku, ale biznis a vydieranie. „Vyhrážal sa aj mne. Volal mi asi pred dvomi týždňami, aby sme dcére dohovorili, aby mu vyhovela. Niečo od nej chcel a ona mu to nechcela vybaviť, že to bolo protizákonné,“ povedala denníku Renátina matka.

Vlastimil ich mal navštíviť aj doma. Báli sa mu však otvoriť a tak obálku so záhadným odkazom, ktorú mal so sebou, vhodil do schránky. Boli v nej kľúče a kreditná karta. Rodičia sa domnievajú, že práve tie mali byť potom predmetom vydierania. „Keby sme vedeli, že takéto niečo sa stane, riešili by sme to inak,“ dopĺňa zdrvený otec.

Vražda krásnej Renáty (†26)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

O Vlastimilovi v Topoľčanoch, kde žil spolu s rodinou, chyrujú rôzne klebety. Niektorí hovoria, že išlo o vzorného otca dvoch detí, iní, že o podnikateľa s podivnými kšeftami. Po meste sa povráva, že obchodoval s ľuďmi z Balkánu. V roku 2008 zas na svojich pozemkoch v mestskej časti Tovarníky chcel postaviť 22 rodinných domov. Mesto mu však návrh zamietlo.

Vražda a samovražda pri Prezidentskom paláci

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že v čase okolo 16.30 h pristúpil 42-ročný Vlastimil z Bratislavy k autu značky Škoda Rapid a vytiahol zbraň na 26-ročnú Renátu z okresu Nové Zámky, ktorá v ňom sedela."Spôsobil jej početné strelné poranenia trupu, ktorým na mieste v dôsledku krvácavého šoku podľahla," priblížil Szeiff.

Zaisťovanie stôp na Bradlianskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Následne sa tento muž tou istou zbraňou zastrelil v osobnom aute značky Subaru Outlander, ktoré sa nachádzalo pár metrov odtiaľ."Spôsobil si strelné poranenie hlavy - mozgovú smrť, ktorému na mieste podľahol," vysvetlil policajný hovorca. Svedkovia údajne z miesta počuli až 10 výstrelov.

Szeiff informoval, že policajti vykonali úkony smerujúce k objasneniu obzvlášť závažného násilného trestného činu v priebehu niekoľkých hodín. Na prípade naďalej pracujú a vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony. Okolnosti skutku sú podľa hovorcu v týchto chvíľach predmetom vyšetrovania.

Zaisťovanie stôp na Bradlianskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu