Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slovenský smoliar roka: Tisíce poslal omylom na cudzí účet a takto to dopadlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: livewelldrugstore.com)

LEVICE - Opatrnosti nikdy nie je dosť! Najmä, keď ide o veľké peniaze. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil 50-ročný podnikateľ z južného Slovenska, ktorý nemalé peniaze ušetrené na letnú dovolenku omylom poslal na cudzí účet. Tam však jeho smola ani zďaleka nekončí.

Päťdesiatnik z južného Slovenska telefonoval s pracovníčkou cestovnej kancelárie, aby sa dohodol na zaplatení vysnívanej dovolenky pri mori, informovala televízia Markíza. Potom, čo zložil, mu telefón opäť zazvonil. Volal neznámy muž, ktorý mu ponúkal na predaj cédečko.

Po ukončení hovoru poslal textovú správu do cestovnej kancelárie, aby mu poslali číslo účtu, na ktoré má poslať peniaze za dovolenku. Avšak mýlil sa. Sumu 13 500 eur neposlal do cestovky, ale omylom mužovi, ktorý mu predtým ponúkal cédečko. Ten zareagoval "pohotovo" a na SMS-ku odpovedal zaslaním svojho bankového účtu.

Podnikateľ sumu za dovolenku pre 8 ľudí ihneď uhradil a kým sa zbadal, bolo už neskoro. Že urobil obrovskú chybu, zistil až keď mu cestovná kancelária poslala správu so skutočným číslom účtu. Od podvodníka sa pokúšal peniaze vymáhať, no bezúspešne. Dovolenku musel zaplatiť ešte raz.

Podvodník, ktorý sa nezákonne obohatil, už údajne väčšiu časť z peňazí minul. Vypátrať sa ho dá len ťažko, neustále sa totiž sťahuje z dediny do dediny. "Na koľko si 31-ročný muž prisvojil cudziu vec a poškodenému spôsobil  väčšiu škodu, dopustil sa trestného činu zatajenia veci," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Je tak zrejme len otázkou času, kedy skončí v rukách zákona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu