Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Expolicajt bol krásnou Janou (†31) posadnutý: Za manžela si vybrala iného!

Jana a Miroslav plánovali svadbu Zobraziť galériu (4)
Jana a Miroslav plánovali svadbu (Zdroj: FB, TASR)

TRENČÍN - Veľké plány o spoločnej budúcnosti sa rozplynuli v zlomku sekundy. Krásna právnička Jana O. (†31) z Trenčianskych Teplíc, ktorá v nedeľu zomrela rukou expolicajta Petra B. (†42), prežívala tie najkrajšie chvíle svojho života. S dlhoročným partnerom Miroslavom boli už len krôčik od najväčšieho životného rozhodnutia, o všetko ich však pripravila posadnutosť a chorobná žiarlivosť muža, ktorý sa Janky odmietol vzdať a jej život s myšlienkou "keď nie ja, tak nikto" navždy ukončil.

Z obrovskej tragédie, ktorá sa v nedeľu popoludní odohrala v rodinnom podniku "U Tuláka" v Trenčíne, sa miestni obyvatelia dodnes nedokážu spamätať. Na jeho dverách svieti fotografia nebohej Janky a pod ňou kahance a kvety od smútiacich príbuzných.  Ani dva dni po krvavej streľbe v podniku nie je jasný motív, ktorý bývalého železničného policajta Petra doviedol k tak otrasnému činu.

Janka v rodinnom podniku, kde v osudný deň naposledy vydýchla, vo voľnom čase brigádovala ako čašníčka. Posledné tri roky tiež pracovala ako koncipientka v advokátskej kancelárii v Trenčianskych Tepliciach, kde sa jej už čoskoro mala skončiť povinná prax a plánovala si spraviť advokátske skúšky. Veľké plány mala aj s priateľom Miroslavom, s ktorým tvorila pár už takmer tri roky. Príbuzní často hovorili o svadbe a zaľúbenci údajne túžili aj po spoločnom dieťatku. "Moju milovanú Janku mi to už nevráti, nevládzem o tom hovoriť," povedal pre denník Plus jeden deň užialený Miro.  

Expolicajt bol krásnou Janou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Expolicajt Peter mladej právničke a jej rodine podľa známych komplikoval život už dlhšiu dobu. Pred niekoľkými týždňami sa dokonca mal dostať do konfliktu s Jankiným priateľom Mirom, čo oznámili aj na polícii. Ta však incident riešila iba ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Podľa najnovších informácií Janka volala na Petra políciu aj v osudnú nedeľu. "Hliadka po príchode do baru Petra na mieste nenašla. Barmanka Jana sa vyjadrila, že nechce podať na Petra B. žiadne  oznámenie. I napriek tomu policajti prijali od nej všetky informácie a okamžite začali vykonávať opatrenia k zisteniu, kde sa uvedený muž nachádza," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Streľba v Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Muži zákona ho hľadali v okolí podniku aj na ulici Dolné Hony, no keď ho nenašli, zamierili do mesta. Peter medzitým zrejme ušiel domov, kde napísal list na rozlúčku a po hodine sa do baru vrátil so zbraňou v ruke. Tou najprv niekoľkými ranami do hrude zastrelil Janku a potom jednou ranou do hlavy aj seba. Ako prvá bola na mieste nešťastia Jankina babička, ktorá začula streľbu a vybehla na ulicu. Vnučku našla ležať v kaluži krvi pri zadnom vchode.

Peter, ktorý bol láskou k Janke doslova posadnutý, mal problémy so zákonom už aj v minulosti. V roku 1997 ho prepustili zo služieb železničnej polície za to, že na stanici v Žiline postrelil muža. Súd ho vtedy uznal vinným z výtržníctva a ublíženia na zdraví a vymeral mu dvojročný nepodmienečný trest. Zbraň, ktorou v nedeľu pripravil o život Janu i seba mal podľa polície v legálnej držbe.

Čo sa dialo v bare

Tragická streľba sa odohrala v nedeľu popoludní v bare "U Tuláka" na ulici Dolné Hony v Trenčíne. Expolicajt Peter okolo 13:30 pod vplyvom alkoholu vošiel do podniku a s čašníčkou Janou sa chcel porozprávať. Tá to však odmietla a hrozila mu, že zavolá políciu, čo aj urobila. Avšak kým muži zákona do baru dorazili, Peter bol preč. Jana odmietla na nápadníka podať trestné oznámenie, ale polícia napriek tomu po ňom spustila pátranie. Keď ho nenašli v okolí, zamierili do mesta. Peter sa však medzitým do podniku vrátil so zbraňou v ruke a Janu, ktorá sa pokúšala ujsť do skladu, zastrelil. Potom namieril zbraň aj proti sebe a vystrelil. Obaja boli na mieste mŕtvi a ich telá boli podrobené pitve. Polícia prípad naďalej prešetruje.

S Jankou sa rodina a najbližší príbuzní naposledy rozlúčia v stredu v obci Tuchyňa neďaleko Ilavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu