Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krvavá oslava v Jelšave: Ján (†70) bezhlavo pálil po dome, syn (50) ho zastrelil!

Chlapi po sebe strieľali pred týmto domom
Chlapi po sebe strieľali pred týmto domom (Zdroj: TV MARKÍZA)

JELŠAVA - Takýto koniec oslavy nečakali ani v zlom sne. V Jelšave sa po sobotňajšej noci nehovorí o ničom inom ako o krvavej streľbe, ktorou vyvrcholila oslava 50-tky miestneho obyvateľa Jána K. mladšieho. Otec oslávenca Ján K. (†70) mal po polnoci vytiahnuť zbraň na priateľa jeho vlastnej vnučky a postreliť ho do ramena. V streľbe potom pokračoval a bezhlavo pálil po dome, až kým ho vlastný syn nestrelil do hlavy.

V rodinnom dome v Jelšave sa v sobotu konala veľká oslava 50-tky, ktorej dramatický koniec si vyžiadal vážne zranenia dvoch zúčastnených. Asi dve hodiny po polnoci šiel oslávencovho otca Jána uložiť do postele priateľ jeho vnučky Marek (29). Keď sa po chvíli vrátil, aby dôchodcu skontroloval, narazil naňho v kuchyni. Čo presne sa v tú chvíľu na mieste odohralo, zatiaľ ostáva záhadou. Isté je len to, že starček krátkou guľovou zbraňou Mareka postrelil do ramena. "Podľa predbežnej lekárskej správy mu spôsobil strelné poranenie pravého ramena s predpokladanou  dobou liečenia od 10 do 14 dní," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Postrelený Marek po streľbe vybehol z domu a Ján vyšiel za ním. Na dvore mal po ňom ešte jedenkrát vystreliť. Dôchodcu potom na chodbe domu odzbrojil vlastný syn, a to strelou do hlavy z podomácky upravenej vzduchovky"Syn postrelil svojho otca za to, že jeho otec strelil do jeho zaťa," opísal priebeh nočnej drámy jeden z obyvateľov. Oslávenca zadržala polícia a postreleného starčeka odviezli do banskobystrickej nemocnice.

V prvom prípade trestné stíhanie zastavia

Tam ešte v nedeľu večer vážnym zraneniam podľahol. "Pacient následkom strelného poranenia včera večer zraneniam podľahol," uviedla Ružena Maťašeje, hovorkyňa FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica. Polícia na mieste zaistila aj strelné zbrane. "Zbrane boli zaistené za účelom expertízneho skúmania," dodala Vašková. V súvislosti s prvým prípadom streľby, útoku starčeka na mladíka, bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Vyšetrovanie však bude pre neprípustnosť trestného stíhania zastavené.

Za druhú streľbu polícia v skorých ranných hodinách zadržala 50-ročného Jána a umiestenila ho do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ mu včera (9.2.) vzniesol obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví. V tomto prípade však bude trestno-právna kvalifikácia zmenená, vzhľadom k tomu, že poškodený 71-ročný Ján na následky zranení v nemocnici zomrel. 50-ročný muž bude čeliť obvineniu zo zločinu zabitia. Počas vyšetrovania sa bude zvažovať aj o väzobnom stíhaní obvineného.

Rodinu poznačila samovražda

Rodina, ktorej členovia po sebe strieľali, je podľa miestnych bezproblémová a nikoho by ani nenapadlo, že práve v ich dome dôjde k takémuto nešťastiu. Podľa informácií Tv Markíza pritom nejde o prvú tragédiu, ktorá rodinou otriasla. Pred štyrmi rokmi si 22-ročný policajt v aute so služobnou zbraňou prestrelil hlavu. Mladík bol synovcom 50-ročného oslávenca Jána a vnukom nebohého dôchodcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu