Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Čierna ovca polície v Senici: Andreja vyzliekla z uniformy láska k alkoholu!

(Zdroj: SITA, at)

SENICA - Vyfarbil sa! Na verejnosť čoraz častejšie prenikajú informácie o mužoch zákona, ktorým motto "pomáhať a chrániť" vôbec nič nehovorí. Naopak. Svojím správaním životy ľudí, ktorým majú slúžiť, sami ohrozujú. Stačí spomenúť opitého policajta, ktorý sadol za volant a šialenou jazdou privodil zranenia len 10-ročnému Adamkovi. Poviete si, to je už priveľa! Nám sa však podarilo zistiť, že podobný prípad čiernej ovce polície majú na stole aj senickí muži zákona.

V decembri minulého roka policajti v Senici prenasledovali opitého vodiča, z ktorého sa nakoniec vykľul ich vlastný kolega. Podľa našich informácií ide o Andreja B. z Jablonice. Pred políciou sa údajne pokúšal ujsť a dúfal, že spanilá jazda obcou mu prejde. Mýlil sa. Po akčnej naháňačke ho kolegovia dolapili a podrobili skúške na alkohol.

Číslo, ktoré ukázali krvné testy, ich šokovalo. Andrej v ten deň sadol za volant s až neuveriteľnými dvoma promile. Kolega nekolega, pred dvoma týždňami čakalo previnilca "na stole" obvinenie. "Dňa 10.1. 2014 mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Podľa čitateľa, ktorý nás na prípad čiernej ovce polície v Senici upozornil, nejde ani zďaleka o jeho prvý alkoholický exces. "Konečne ho chytili. Stále šoféroval opitý, mal aj viac nehôd. Pil aj v uniforme v šenku počas služby," napísal nám obyvateľ Jablonice, odkiaľ pochádza aj spomínaný policajt. Po opakovaných prešľapoch si zrejme aj Andrejovi kolegovia povedali dosť a zo zelenej uniformy ho vyzliekli. "Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave podalo návrh na ukončenie služobného pomeru s policajtom.  Dňom prevzatia vydaného rozkazu, nebude osoba ďalej pracovať ako príslušník PZ," povedala nám trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová s tým, že návrh bol v piatok policajtovi doručený osobne. Od dnes už tak Andrej oficiálne nie je príslušníkom policajného zboru.

Pomsta za vyhadzov?

Po dedine sa povráva, že Andreja výpoveď od kolegov, hoci bola oprávnená, poriadne vytočila a naplánoval pomstu. Vo štvrtok počas obedňajšej prestávky niekto senickým policajtom, ktorí parkovali pred reštauráciou v Jablonici, polial červenou farbou dve služobné autá. "Autá boli poškodené doposiaľ neznámym páchateľom v meste Jablonica, počas prestávky  policajtov. Škoda na vozidlách bola predbežne odhadnutá na viac ako 850 eur," uviedla k prípadu hovorkyňa Linkešová.

Podľa miestnych môže mať poškodenie áut mužov zákona na svedomí práve ich bývalý kolega Andrej. "Ľudia ho videli ako jazdil okolo na aute, aj keď má zhabaný vodičák a vraj je na PN," prezradil nám náš zdroj. Polícia však zatiaľ hovorí len o neznámom páchateľovi a podľa našich informácií zatiaľ neexistujú ani žiadni podozriví. Či išlo o pomstu zo strany ohrdnutého expolicajta, alebo len o hlúpu zábavku jedného z miestnych,  zatiaľ ostáva záhadou. Polícia prípad naďalej prešetruje.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu