Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mojsejovej život vo väzení: Aké podmienky má v cele?

Nora Mojsejová sa už čoskoro môže dostať na slobodu. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová sa už čoskoro môže dostať na slobodu. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Nie je to také zlé! Nora Mojsejová (55) je od začiatku septembra väznená kvôli prípadu údajného obohacovania sa na daniach. Na žiadosť prokurátora nebola vyšetrovaná na slobode a putovala do cely. Má tam však celkom dobré podmienky. Môže napríklad pozerať slovenské televízne stanice a má prístup aj k dennej tlači. Tú si však zrejme bude môcť už čoskoro prečítať mimo múrov zariadenia. Každým dňom totiž čaká, či krajský súd potvrdí rozhodnutie o jej prepustení.

Posledné dni za mrežami? Nora Mojsejová bola začiatkom septembra umiestnená do väzby. Prokurátor sa totiž bál, že by v prípade neoprávneného obohacovania na dianiach, v ktorom figuruje ako obvinená, mohla ovplyvňovať svedkov.

Podľa denníka Korzár samotná podnikateľka vtedy požiadala o to, aby mala celu len sama pre seba. A na 10 týždňov jej v base aj vyhoveli. Potom dostala spolubývajúcu obvinenú z pašovania cigariet z Ukrajiny. Táto bývalá colníčka si vďaka prominentnej väzenkyni užíva relatívny väzenský komfort. Obe dámy môžu pozerať vysielanie slovenských staníc na farebnom televízore aj čítať noviny.

Samotná Mojsejová si však zrejme už čoskoro bude môcť užívať luxus aj na slobode. „Košickú podnikateľku totiž minulý týždeň sudca Okresného súdu Košice I prepustil z väzby na slobodu,” píše Korzár. Keďže však prokurátor podal voči tomuto verdiktu sťažnosť, Nora zatiaľ zostala za mrežami. No o jej osude by sa na krajskom súde malo rozhodnúť v najbližších dňoch.

 

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu