Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO trojice školákov, ktorá mala zavraždiť taxikára: Na internete im prajú smrť!

Títo mladíci majú byť zodpovední za smrť taxikára Ivana Zobraziť galériu (4)
Títo mladíci majú byť zodpovední za smrť taxikára Ivana (Zdroj: FB)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Oko za oko, zub za zub! Takéto nenávistné odkazy sa objavili pod fotografiou troch mladíkov, ktorí majú byť podozriví z brutálnej vraždy taxikára Ivana (†47) v Dúbrave (okres Liptovský Mikuláš). Študenti gymnázia a strednej odbornej školy už pred hrozným činom vystupovali na internete ako nebezpeční gangstri a fotili sa so zbraňami v ruke, či zverejňovali kreslené obrázky plné nenávisti.

V nedeľu popoludní polícia po intenzívnom pátraní dolapila dvoch podozrivých mladíkov, tretieho sa im podarilo zadržať až o pár hodín neskôr. "Môžem potvrdiť, že máme v rukách troch podozrivých mladíkov, s ktorými momentálne prebiehajú procesné úkony. Vzhľadom k tejto skutočnosti nie je možné viac informácií poskytnúť," uviedla vtedy žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa medializovaných informácií ide o dvoch študentov gymnázia v Liptovskom Mikuláši Andreja P. (17) a Alexandra M. (17). Najstarším podozrivým má byť  Ondrej D. (18), ktorý navštevuje strednú odbornú školu stavebnú v tom istom meste. Dvaja z nich mali v noci zo soboty na nedele nastúpiť v Liptovskom Mikuláši do taxíka Ivana, ktorého neskôr našli zavraždeného.

Telo taxikára našli ležať na ceste v kaluži krvi.
Zobraziť galériu (4)
Telo taxikára našli ležať na ceste v kaluži krvi.  (Zdroj: foto: tv joj)

Všetci traja sa na internete prezentovali fotografiami a kresbami s témou smrti a nenávisti. Na jednej z nich sú všetci traja spolu a v rukách majú zbrane. Práve pod touto snímkou sa po prepuknutí prípadu vraždy taxikára začali objavovať nenávistné komentáre, kde podozrivým chlapcom niektorí z diskutérov prajú smrť. "To človek so zdravým rozumom nemôže spraviť.  Oko za oko zub za zub," píše jeden z nich. "Na toto mám len jednu vec. Oko za oko, zub za zub, smrť za smrť," dopĺňa ďalší.

FOTO trojice školákov, ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Šokovaní sú aj spolužiaci a kamaráti mladíkov. Niektorí si ich na internete zastávajú, iní vyjadrujú svoje sklamanie. "Každý vie, že spravili veľkú chybu, ktorú už nikto nevráti späť, ale skúste uvažovať, čo sa im teraz mihá hlavou. Každý človek má svedomie a my už s tým aj tak nič nenarobíme," komentuje kamarát jedného z podozrivých chlapcov. "A čo na to máme povedať my, spolužiaci, čo sme s nimi boli 3 roky v triede ?!," píše ich spolužiačka.

Jeden z podozrivých, Alexander M. na svojom profile pravidelne zverejňoval vlastnoručné kresby plné nenávisti, najčastejšie s motívom smrti. Na niektorých dokonca seba samého nakreslil ako obeseného.

FOTO trojice školákov, ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Ďalšia z Alexandrových kresieb.
Zobraziť galériu (4)
Ďalšia z Alexandrových kresieb.  (Zdroj: FB)

 Mŕtveho taxikára Ivana našli ležať v noci zo soboty na nedeľu na ceste v chatovej oblasti Dúbrava (okres Liptovský Mikuláš).  Zranenia hneď od začiatku nasvedčovali tomu, že sa stal obeťou brutálnej vraždy. „Muž mal bodnorezné poranenia. Obhliadajúci lekár uviedol, že zranenia mu spôsobila iná osoba,“  dodala Balogová. Pri sebe mal peňaženku aj mobil, lúpežné prepadnutie je preto málo pravdepodobné. Na taxametri Ivanovej Octavii, ktorá stála neďaleko jeho tela bolo 15 eur, čo zodpovedá ceste z Liptovského Mikuláša do Dúbravy.

Prípad v pondelok prevzala Národná kriminálna agentúra, ktorá sa zaoberá tými najzávažnejšími zločinmi a bolo začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu