Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Podnikateľ sa priznal k podplácaniu na ministerstve: Zákazky dostáva ďalej!

BRATISLAVA - Podnikateľ zo stredného Slovenska, ktorý sa v minulosti priznal a bol odsúdený za podplácanie na ministerstve obrany, dostáva od štátu naďalej zákazky za státisíce eur. Najviac práve od rezortu obrany, kde podľa súdu pred tromi rokmi uplácal. Vo večerných Televíznych novinách o tom dnes informovala TV Markíza.

Pre rezort obrany v minulosti robil podnikateľ opravy striech či potrubia. Aby v tendroch uspel, dal tisíce eur sprostredkovateľovi za to, že mu zákazky u našej armády vybaví, uvádza TV Markíza. Podnikateľovi však na to prišli policajti a pred súdom sa nakoniec priznal. S prokurátorom podnikateľ podpísal dohodu o vine a treste a zaplatil štvortisícovú pokutu.

Podľa TV Markíza však zákazky dostáva naďalej, najviac práve na ministerstve obrany. Hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková pre TV Markíza uviedla, že od roku 2010 až doteraz to boli zákazky v hodnote vyše 800-tisíc eur. Úspešný bol aj u Lesov SR, kde získal zákazky za 75-tisíc eur. Ministerstvo obrany i štátny podnik Lesy SR tvrdia, že o súde nevedeli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu