Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Učiteľka Dana (31) sa nateraz base vyhla: K zneužívaniu siedmaka sa priznala!

Dana učila na základnej škole v Koškovciach Zobraziť galériu (3)
Dana učila na základnej škole v Koškovciach (Zdroj: FB, Topky)

HUMENNÉ - Chcela ho chrániť? Slovenčinárku Danu (31) zo základnej školy v Koškovciach, ktorú podozrievajú zo sexuálneho zneužitia siedmaka, stíhajú na slobode. Podľa prokurátorky totiž nehrozí, že by sa pred trestom skrývala či ušla. K udržiavaniu zakázaného vzťahu s 12-ročným chlapcom sa mala navyše priznať.

Triedna učiteľka siedmakov sa podľa medializovaných informácií k milostnému vzťahu so školákom priznala. Urobila tak údajne pre to, že chcela chlapca chrániť. Ako informoval Denník Korzár, Danu prepustili zo zadržania ešte 11. novembra, teda asi dva dni predtým, ako škandál unikol na verejnosť. „Vyšetrovateľ tak urobil s predchádzajúcim súhlasom dozorujúcej prokurátorky, pretože dôvody zadržania pominuli a neboli žiadne zákonné dôvody vzatia obvinenej do väzby,“ povedal hovorca prešovskej prokuratúry Marián Spišak.

Učiteľka Dana (31) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, Topky)

V prípade Dany totiž podľa neho nehrozí, že by sa pred stíhaním skrývala, ušla či niekoho iného ovplyvňovala. Údajne zneužitého chlapca aj učiteľku už polícia vypočula a momentálne pokračuje vo vyšetrovaní. Termín jeho ukončenia je zatiaľ otázny. Je celkom možné, že Dana dovtedy privedie na svet svoje druhé dieťa. Je totiž vo vysokom štádiu tehotenstva.

Danu polícia podozrieva, že vyše pol roka udržiavala milostný pomer so siedmakom z tej istej školy. "V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. O tom, že nešlo iba o vzťah učiteľka - žiak svedčia aj ľúbostné odkazy na Facebooku chlapca. Dane navyše cez internet aj verejne skladal komplimenty.

Učiteľka Dana (31) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, Topky)

Slovenčinárke za zakázaný vzťah s dieťaťom hrozí až 12-ročný trest. Priťažujúcou okolnosťou má byť aj skutočnosť, že ako pedagogičke jej zo zákona vyplýva povinnosť svojich žiakov chrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu