Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pojednávanie s učiteľkou obvinenou zo sexuálneho zneužívania žiaka odročili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HUMENNÉ – Okresný súd v Humennom odročil dnes pojednávanie s bývalou učiteľkou Základnej školy v Koškovciach Danou K., ktorá je obvinená zo sexuálneho zneužívania žiaka základnej školy, na 24. september o 08.30 h.

Obžalovaná na pojednávanie podľa hovorcu Krajského súdu v Prešove Michala Drimáka dnes neprišla, obhajca ju síce ospravedlnil, ale žiadne potvrdenie o dôvodoch jej neprítomnosti nepredložil. Súdu uviedol, že obžalovaná požaduje vylúčenie verejnosti z procesu, čo však sudca nepovolil.

Dokonca obžalovanej uložil poriadkovú pokutu vo výške 500 eur, pričom uviedol, že ak obžalovaná vysvetlí svoju neprítomnosť a doloží doklad, zváži zníženie alebo odpustenie pokuty. Podľa sudcu sa však správa neštandardne a bude požadovať jej predvedenie na ďalšie pojednávanie.

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou ZŠ v Koškovciach, začala preverovať polícia v novembri minulého roka. Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu vo februári tohto roka s návrhom na podanie obžaloby.

Vecou sa následne zaoberala Okresná prokuratúra v Humennom. Prokurátorka podala na Okresný súd žalobu na Danu K. pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy začiatkom marca tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu