Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajtka prezradila detaily o zatýkaní hokejistu (21): Nešlo len o kopanec!

Policajtka prehovorila o útoku Zobraziť galériu (2)
Policajtka prehovorila o útoku (Zdroj: FB, Tv Markíza)

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Pohľad z druhej strany. Policajtka Katarína Ž., ktorú pred dvoma rokmi napadol mladý hokejista František Koleno (21), za čo bol odsúdený na 8-ročný trest, je pohoršená tým, ako je jej prípad prezentovaný. Aby uviedla všetko na správnu mieru, prezradila podrobnosti z osudného dňa, keď sa opitého športovca pokúšala spacifikovať.

V čase, keď ľudia hromadne podpisujú petície za zníženie alebo odpustenie 8-ročného trestu hokejistovi Františkovi Kolenovi, sa rozhodla prehovoriť jeho „obeť“ a uviesť veci na správnu mieru. Športovec sa v osudný deň koncom decembra 2011 opil a vyvolal hádku pred barom v Považskej Bystrici. Po tom, čo mal zbiť dvoch mladíkov, zaútočil aj na zasahujúcich mužov zákona a keď mu chcela policajtka Katarína Ž. nasadiť putá, z celej sily ju kopol do kolena.

Silná rana, ktorú policajtke uštedril, podľa nej nebola len obyčajným kopancom, ako je na verejnosti prezentované. „Tým, že on sa vymrštil a ja som cez neho prepadla. Tak na miesto toho, aby zostal ležať na zemi sa nadvihol pozrel mi do očí a z celej sily mi kopol do toho kolena,“ povedala pre Tv Markíza. Policajtka vtedy z plného hrdla zvreskla a videla ako jej jabĺčko vybehlo do ľavej strany.

Po útoku ostala matka dvoch detí pripútaná na nemocničnom lôžku a musela podstúpiť niekoľko operácií. Keď sa zo zranení ako tak pozviechala, bola z terénu preradená na nižšiu pozíciu do kancelárie a nie je vylúčené, že sa medzi kolegov na ulice už nikdy nevráti. Napriek všetkému však hokejistovi nič zlé nepriala. „Výšku trestu ja neovplyvním,“ dodala.

Zranenia policajtky po útoku.
Zobraziť galériu (2)
Zranenia policajtky po útoku.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Na internete sa v deň rozsudku nad hokejistom objavila petícia za zníženie trestu či jeho omilostenie. Po necelom týždni ju podpísalo už vyše 21 tisíc Slovákov, ktorí sú presvedčení o tom, že 8-ročný trest je za útok na policajtku neprimeraný. S verdiktom nie je spokojný ani Františkov obhajca, ktorý tiež plánuje poslať žiadosť adresovanú prezidentovi. Ten zatiaľ nič nedostal. "Prezident republiky zatiaľ nedostal žiadosť o milosť pre odsúdeného Františka Kolena a preto v tejto veci konať nemôže," povedal nám Marek Trubač, hovorca prezidenta Ivana Gašparoviča.

Ak sa tak stane, Gašparovič môže odsúdenému hokejistovi trest odpustiť alebo zmierniť. Jeho rozhodnutiu predchádza posudzovanie Ministerstva spravodlivosti, ktoré mu môže udelenie milosti odporučiť. Prezident však týmto odporúčaním nie je viazaný a rozhoduje samostatne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu