Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozštvrtené telo z Dunaja: Údajne patrí Daniele (19) z Ružinova, má polícia vraha?

Daniela je nezvestná už mesiac
Daniela je nezvestná už mesiac (Zdroj: Topky, PZ)

BRATISLAVA – Pátranie po totožnosti rozštvrteného tela ženy, ktorého kusy vyplavil Dunaj v auguste na rôznych miestach v Bratislave, stále pokračuje. Polícia však ani po vyše mesiaci nenašla tú najdôležitejšiu časť - hlavu, čo identifikáciu výrazne komplikuje. K dispozícii má iba približný opis, ktorý až šokujúco presne sedí na Danielu Hertlovú (19) z Ružinova, nezvestnú od polovice júla.

Daniela Hertlová zmizla v piatok 18. júla, čo je dva týždne predtým, ako Dunaj začal vyplavovať rozštvrtené kusy ženského tela. Prvú časť, trup, objavili ešte 2. augusta vo večerných hodinách pod brehom mŕtveho ramena Dunaja na strane mestskej časti Karlova Ves. O štyri dni neskôr (6. augusta) boli v objekte vodného diela Čunovo nájdené ďalšie kusy. Išlo o ruku, stehno a ďalšiu časť. Všetky boli zabalené do igelitových vriec.

Daniela vtedy odišla od svojho priateľa v Ružinove a išla do ubytovne na Mlynských Luhoch, kde sa zdržala len krátko a bez osobných vecí odišla preč, informovala televízia Joj. Odvtedy sa po nej akoby zľahla zem a polícia po nej intenzívne pátra. V deň zmiznutia sa ešte na sociálnej sieti vyznala z nešťastnej lásky. „Trápil ma a tváril sa, že som tá jediná, pritom to nie je vôbec pravda. Bola som úplne hlúpa, zaslepená láskou. Cítim sa taká ponížená, strápnená a podvedená... Hnusím sa sama sebe,“ píše o priateľovi, ktorý ju mal podviesť.

Na sociálnu sieť prispela odkazom aj dva dni (20. júla) od zmiznutia, na čo jej údajný priateľ reagoval veľmi podráždene. „Zapnúť a ohlásiť, že si ok nič? Ku*va vy*ebaná! Skapeš,“ komentoval jej príspevok. Deň po tom (21. júla) rodina nezvestnosť Daniely oznámila na polícii. Tá však pátranie spustila až 9. augusta, teda tri dni po poslednom náleze rozštvrtenej ženy. Údajne totiž pracovala s verziou, že by telo skutočne mohlo patriť Daniele.

Priateľ skončil v base

V tejto súvislosti muži zákona navštívili aj jej priateľa. „Kriminalisti chceli odobrať DNA, no najprv si chceli overiť znaky, či to bude ona. Boli aj za mojim synom, opýtať sa, aké má intímne detaily – ochlpenie," prezradila jeho mama. Polícia však súvis medzi nájdením častí tela a nezvestnosťou Daniely komentovať odmieta.

O tom, že na vzťahu medzi dievčinou a jej priateľom nebolo niečo v poriadku, svedčí aj výpoveď jej kamarátky z ubytovne, ktorá tvrdí, že Danka chodila často s modrinami a nie je vylúčené, že sa stala obeťou násilného činu. Danielin priateľ navyše momentálne sedí za mrežami po tom, čo sa mesiac od jej zmiznutia dostal do konfliktu s ich spoločnou kamarátkou. Pobiť sa údajne mali práve kvôli informáciám o jej nezvestnosti. V super rýchlom konaní bol odsúdený na rok na tvrdo.

Popis na Danielu sedí

Polícii pátranie po skutočnej totožnosti zavraždenej ženy komplikuje fakt, že doposiaľ nebola nájdená hlava. Podľa nájdeného trupu však určila aspoň približný opis, ktorý sedí aj na nezvestnú Danielu. "Z doterajšieho vyšetrovania obzvlášť závažného zločinu vraždy je zrejmé, že nájdený trup bez končatín patril osobe ženského pohlavia vo veku 16 – 35 rokov, vysokej asi 160 – 175 cm, skôr štíhlej postavy, bledej pleti," informovala začiatkom augusta bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Daniela má 19 rokov, štíhlu postavu aj bledú pleť. Polícia tiež po náleze častí ženského tela vyzývala rodičov, priateľov, či známych žien, ktoré sú nezvestné, dlhší čas sa im neozvali, alebo sa neozvali približne od polovice júla tohto roka, aby ich kontaktovali. Daniela zmizla 18. júla.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu