Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strach z vyčíňania Rozparovača: Nové informácie v prípade rozrezaných tiel v riekach!

Na tomto mieste vytiahli časti tela z Vltavy
Na tomto mieste vytiahli časti tela z Vltavy (Zdroj: Policejní deník)

BRATISLAVA/PRAHA - Vo vyšetrovaní nálezu častí ženského tela vo Vltave, ktorý pred týždňom šokoval Česko, sa objavili nové stopy naznačujúce, že by prípad mohol súvisieť s rozštvrteným telom nájdeným v Dunaji v Bratislave. Podobný štýl vraždy, takmer identický opis a zhodné chýbajúce časti tela - to všetko spája dve chladnokrvne zavraždené obete.

Pred týždňom susedným Českom otriasol prípad až hrozivo pripomínajúci vraždu ženy, ktorej časti tiel vyplavil začiatkom augusta Dunaj v rôznych častiach Bratislavy. Česká polícia už dokonca v súvislosti s nájdenými pozostatkami vo Vltave požiadala o spoluprácu slovenských kolegov. "Kriminalisti zúžili počet možných obetí na niekoľko desiatok, a pretože jedna z nich je zo Slovenska, spojili sa s tamojšími kolegami," povedala pražská policajná hovorkyňa Hana Jeřábková.

Spoluprácu so susedmi potvrdili aj naši muži zákona. "Vyšetrovanie v tomto prípade naďalej prebieha, vzhľadom na štádium trestného konania sa však k veci nebudeme bližšie vyjadrovať. Po totožnosti mŕtvoly naďalej pátrame, v súčasnosti stále preverujeme cez Interpol nezvestné osoby, ktoré zodpovedajú nami uvedenému popisu," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Či spolupráca súvisí aj s pátraním po možnom vrahovi, sme sa už nedozvedeli.

Zaujímavé však je, že oba prípady spája množstvo spoločných znakov. Tým posledným boli chýbajúce končeky prstov, ktoré chýbali ako na nájdenej ruke ženy v Dunaji, tak aj na tele vytiahnutého z Vltavy. Pozrite si porovnanie českého a slovenského prípadu v prehľadnej tabuľke.

Zhodné znaky prípadov z Česka a Slovenska

 

SLOVENSKO

ČESKO

Miesto nálezu Dunaj Vltava
Pohlavie Žena Žena
Vek 16 - 35 rokov 20 - 30 rokov
Výška 160 -175 cm 170 - 190 cm
Nájdene časti Trup, ruka, stehno Trup, noha, ruka
Maskovanie Igelitové vrecia Igelitové vrecia
Chýbajúce časti Hlava, končeky prstov Hlava, končeky prstov
Spôsob vraždy Rozštvrtenie, čistý rez Rozštvrtenie, čistý rez

Možný profil

vraha

Patológ, lekár

Profesionál z oblasti

zdravotníctva

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu