Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Detaily brutálnej smrti Daniely (†19), telo našli so zviazanými nohami: Vedela príliš veľa!

Nebohá Daniela Hertlová a jej matka
Nebohá Daniela Hertlová a jej matka (Zdroj: Foto: TV Joj, archív)

BRATISLAVA - Prípad zmiznutia 19-ročnej Daniely Hertlovej z bratislavského Ružinova otriasol celým Slovenskom. Telo dievčiny našli na Veľkonočnú nedeľu v apríli tohto roka v lesíku pod mostom Lafranconi. Motívom jej násilnej smrti môže byť, že bola nepohodlným svedkom. Dva mesiace pred tým, než zmizla, identifikovala páchateľov, ktorí ju odvliekli do baru vo Viedni, kde mala robiť hostesku. Na Slovensku ju mal potom sexuálne zneužiť transvestita Marián z Dunajskej Stredy.

Správu spracovali kriminalisti s verziou, že rozštvrtené telo, ktoré vyplavil po častiach Dunaj, patrí nezvestnej Daniele. Na základe analýzy DNA sa to nepotvrdilo. Len o mesiac neskôr v apríli tohto roku sa telo nebohej Daniely našlo v značnom štádiu rozkladu. Bolo pohodené so zviazanými nohami v lesíku v Karlovej Vsi, torzo tam takto ležalo približne deväť mesiacov.

Za vidinou peňazí do Viedne

Ešte 17. apríl 2011 mala ísť Daniela so svojimi známymi do nočného baru vo Viedni. Dievčatá zo Slovenska a jeden transvestita tam pracovali ako spoločníčky. "Poznám z toho len jednu dievčinu, ktorá Danku nahovorila, aby išla s ňou do Rakúska," povedala Danielina matka pre TV Joj.

Ako informuje televízia, Danku mal v osudnú noc niekto nadrogovať. S majiteľom podniku Hasanom odišla do bytu oproti baru, tam mala ešte ako neplnoletá poskytovať sexuálne služby.

Podľa svedkov ich mali neskôr z baru vyhodiť bez zaplatenia. Partia dievčat a transvestita sa vrátili na Slovensko, do bytu na Krásnohorskej ulici. "Obvinená Irena povedala poškodenej Daniele, že jej spravia niečo s vlasmi, a že ju zmlátia viac ako v aute na ceste z Rakúska do Bratislavy, ak obvineného Mariána orálne neuspokojí, na čo poškodená Daniela z obavy o svoj život a zdravie prešla s obvineným do kúpeľne, kde ju chytil za cop vlasov," uvádza sa vo vyšetrovacom spise.

Danka následne prešla peklom. V spise je uvedený detailný opis udalostí a brutalít, ktoré sa na úbohej dievčine dopustili. Podľa svedkov transvestitovi vyhovela, lebo sa bála o svoj život.

Cítia sa nevinní

"Vyšetrovanie sexuálneho násilia spáchaného formou spolupáchateľstva bolo ukončené 3.10.2014 návrhom na podanie obžaloby na obvinenú Irenu J. a obvineného Mariána R. z okresu Dunajská Streda," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

Obvinení hovoria, že sú nevinní. Transvestita Marián vypovedal, že užíva hormóny, aby sa mu mužské telo zmenilo na ženské. Dodal, že nikdy nemal pohlavný styk so ženou. 

Motív vraždy mladej Daniely však doteraz nie je jasný. Mohol sa jej niekto zbaviť pretože bola nepohodlným svedkom sexuálneho násilia alebo obchodu s bielym mäsom. Daniela totiž vypovedala aj v tejto veci. Začiatkom budúceho roka by malo byť vytýčené hlavné pojednávanie jej zavlečenia do cudziny a znásilnenia.

Daniela zmizla 18. júla 2013, keď odišla od svojho priateľa v Ružinove. V minulosti bola zavlečená do zahraničia a zneužitá, zmizla práve vtedy, keď mala ísť k danému prípadu do Rakúska vypovedať. Od priateľa išla do ubytovne na Mlynských Luhoch, kde sa zdržala 20 minút. Nechala tam všetky doklady aj osobné veci, odvtedy ju nikto viac nevidel. Daniela si zobrala so sebou iba mobil, z ktorého sa na facebooku v deň zmiznutia vyznala z nešťastnej lásky, zistila vraj, že ju priateľ podvádza.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu